Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Takk til Tore Strømøy

TORE PÅ SPORET: 10 Strømøy-program har flimret over skjermen. Personlig synes jeg det har vært svært mange rørende og flotte innslag. Men disse programmene har ikke vært det vi kaller vanlig underholdning. Snarere har de handlet om nærhet og varme, medmenneskelighet og innlevelse. Først og fremst har det hele vært en dokumentar-serie der det trønderske TV-teamet bak har gjort en stor innsats for svært mange mennesker.

JEG FØLER MEG IKKE det minste beskjemmet over å si at tårer har rent nedover mine kinn. Faktisk er jeg glad og takknemlig for at jeg har fått ta del i gleden med de som finner sine røtter - noe som er et av menneskehetens viktige og basale behov. TV-tittere som føler seg ubekvemme ved å få ta del i slike skildringer, har jo muligheten til å skifte TV-kanal. NRK fortjener all honnør som lar søken etter identitet være bærebjelken i lørdagens dokumentar-produksjon. Vi bør være stolte over NRKs valg og prioritering i så henseende.

I ETTERTANKENS klare lys slår det meg: Vi må ha det veldig godt i Norge! Når avis-artikler med hakking og nedsabling av Tore Strømøys programmer gis store «krigsoverskrifter» og et svært kritisk søkelys. Når adopsjonsorganisasjoner, enkeltpersoner og medieforskere nærmest fillerister Tore på sporet og river programmene i tusen biter - da kan en virkelig begynne å spekulere. Av Karl den tolvtes støvler kan en som kjent lage mange par sko. Sørg for å få proporsjonene riktig, ellers bærer det riktig galt av sted.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling