VIOLET ROAD: Bandet har stor radiosikses for tida med «Face of The Moon». Fra venstre Halvard Rundberg,  Hogne Rundberg,  Kjetil Holmstad-Solberg, Håkon Rundberg og Herman Rundberg.
Foto: Anders Grønneberg
VIOLET ROAD: Bandet har stor radiosikses for tida med «Face of The Moon». Fra venstre Halvard Rundberg, Hogne Rundberg, Kjetil Holmstad-Solberg, Håkon Rundberg og Herman Rundberg. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Takker Åge for suksessen

- Vi har mer baller nå.

Det sier det nordnorske bandet Violet Road til NTB. Bandet er på en offensiv med radiohiten «Face of The Moon» og nytt album.

Men først og fremst takker bandet Åge Aleksandersen.

- Han hadde rett Da bandet lagde sitt forrrige album, inviterte like godt Åge Aleksandersen gutta på frokost og spurte om å få bli med bli med på plata - og nå utroper han Violet Road til Norges beste band.

- Åge sa korsang var «veldig oss», og vi innså han hadde rett, sier Kjetil Holmstad Solberg til NTB.

- Oppskriften på å få til god koring er at du må ha fire brødre, som alle kan synge, og som ikke har noe å arve, ler Håkon, Herman, Hogne og Halvard - alle med Rundberg til etternavn.

- Sur av misunnelse I et Dagblad-itervju fortalte Åge at han hørte bandet spille på radio, googlet navnet og ble temmelig overrasket da jeg leste at det var Kåfjord-gutter som sto bak.

- Trodde de var engelske eller amerikanske, sa Åge til Dagbladet:

- Violet Road er Norges fineste band. De er fantastiske musikere og har en vokalist jeg blir sur på av ren misunnelse.

26 festivaler - så langt Violet Road er nå aktuelt «Back to the Roadshow», deres fjerde siden debuten «Letters» i 2008. Bandet forteller om et nytt hektisk år med turnering og stor festivalaktivitet.

STOR FAN: Åge Aleksandersen elsker Violety Road. Foto: Ole Morten Melgård
STOR FAN: Åge Aleksandersen elsker Violety Road. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

- Vi er hittil oppe i 26 bekreftede festivaler hittil. Det er ganske mange, sier Halvard til NTB.

Lørdag spiller bandet på «Lindmo» på NRK1 - med selveste Åge Aleksandersen på scenen. Deretter står «God morgen, Norge» og «Senkveld» for tur.