Takker Elin for festival-været

KRISTIANSAND (Dagbladet): Quartfestivalen bader i sol, og TV2s værdame Elin Tvedt (25) er på plass. - Folk kommer bort og takker meg for det fine været. Det er jo rart, sier Elin, som nyter noen få fridager med musikk på Sørlandet.

Elin Tvedt er mer enn værdame. Hun er nemlig veldig musikkinteressert, og tilbringer derfor noen dager på Quarten.

- Jeg er her for å kose meg og høre musikk. Jeg brukte opp ferien tidligere i sommer, men har tre dager fri. I morgen er jeg tilbake på tv.

Garbage-fan

Hun er på festivalen sammen med venner og kolleger fra TV2. Det er første gang hun er på Quarten, og hun angrer ikke. Med varmegrader, sørlandsbris og mye god musikk kan man neppe ha det bedre enn akkurat i Kristiansand nå.

- Jeg var på vei til Quarten i fjor, men noe kom i veien. Har hørt mye musikk, og høydepunktet var Garbage. Bergensbandet Atakama var den største overraskelsen. Det var bare sååå kult.

Elin gikk heller ikke glipp av Placebo og Skunk Anansie, men hun er lei for at hun ikke rakk norske Frost. Marilyn Manson hoppet hun elegant over.

Elin har alltid vært musikkinteressert. Hun spiller litt gitar og piano, og hun har gått seks år og lært å spille trekkspill. Men det er lenge siden. Hun har også sunget i band.

- I 1993 bodde jeg i Oslo og ble med i bandet Cybernettes. Vi ga ut en singel. Men 80-tallsdisko var ikke min greie. Jeg sluttet.

Elin flyttet tilbake til hjemstedet Ølen utenfor Haugesund og begynte å synge med lokale band. Hun hadde studioerfaring, men manglet konserttrening. Det ble det nok av.

Trist musikk

Det er flere norske plateselskaper som ønsker å tegne kontrakt med Elin, men det ønsker hun ikke å snakke om.

- Det er en ulempe snarere enn en fordel at jeg er kjent. Men jeg har holdt på med musikk lenge før jeg begynte i TV2. Og jeg kommer til å fortsette med musikk!

- Jeg skriver tekster selv. Både på norsk og engelsk. Jeg er veldig glad i trist lyrikk og er stor fan av Leonard Cohen. Liker også tekstene til Bjørn Eidsvåg og Matti Røssland. Jeg er ikke flink til å lage gla'tekster.

Hun beskriver seg som en rastløs, glad og sosial jente, men synes det er mer poesi i det triste og melankolske.

- Får du være i fred her på Quarten?

- Mange kommer bort og skal hilse, og de fleste er hyggelige. Jeg vet ikke hvor mange som har takket meg for det fine været. Akkurat som om jeg har noe med det å gjøre...

FESTIVAL-STEMNING: -Folk kjenner meg som værdame, men veldig få vet at jeg er veldtig musikkinteressert og at jeg synger og spiller selv. Og en dag kommer det en plate, men når vet jeg ikke, sier Elin Tvedt.