Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Takker for følget etter 1223 anbefalinger på seks år

Wandrups utvalgte er ved veis ende.

BEAT-POESI: Thomas Bratlie har utgitt en diktsamling der han går i sporene til kongen av Beat, Jack Kerouac.
BEAT-POESI: Thomas Bratlie har utgitt en diktsamling der han går i sporene til kongen av Beat, Jack Kerouac. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOK/DVD/CD: Spalten du leser nå, er nummer 1223 i sitt slag siden den første, som sto på trykk 27. oktober 2012. Beklagelig nok er den også den siste. Fra neste uke legges spalten av diverse årsaker ned. Det er ikke frivillig, men alt har sin tid, og jeg har jo tross alt holdt på non stop i nesten seks år.

UTE PÅ VEIENE: På jakt etter Jack Kerouc.
UTE PÅ VEIENE: På jakt etter Jack Kerouc. Vis mer

Som journalist i Dagbladet er det ingenting som gjør meg mer oppløftet enn lesere som takker for tips de har fått fra herværende selvoppnevnte indianerspeider i kulturens mangslungne prærielandskap. Erfaringen tilsier at vi etter hvert er en aldri så liten krets som har mer eller mindre sammenfallende smak innen musikk, film, tegneserier , bøker, som jeg har anbefalt.

Jeg avslutter med en av hvert slag. Thomas Bratlie har utgitt diktsamlingen «Til Jack – En hyllest til Jack Kerouac», fylt med inspirerte ord og svart/hvitt-fotografier. Nydelig utført. Om forfatteren står det bare at han er «tidligere komiker». Nå er han åpenbart poet. Bildene er tatt av Ellen Lorenzen. Både tekster og fotografier er rammet inn av store, kritthvite flater. Her er diktet «Lucky»:

Jeg tenner en Lucky

og ser solen

dryppe

røde dråper

utenfor byen.

Solen hviler

i et glass.

Det blir

morgen

så sent nå.

VETERANER I en film om den unge Wild Bill.
VETERANER I en film om den unge Wild Bill. Vis mer

Filmen «Hickok» (2017) er ikke verdens beste western, men for en fryd å møte Kris Kristofferson og Bruce Dern i herlige roller. Luke HemsworthThor», «Westworld») spiller den unge Wild Bill Hickok, sist sett i «Deadwood», spilt av Keith Carradine. Mannen med vestens mest berømte pokerhånd, to par, åttere og ess. Død manns hånd.

Til slutt en fabelaktig plate med bassist Per Mathisen, pianist Jan Gunnar Hoff og Horazio «El Negro» Hernandez på trommer. De kommer 29. juni med «Barxeta II», oppfølgeren til «Barxeta I» (2012). For en flott flyt mellom bass og piano, mens det kubanske rytmefantomet hamrer løs som et karibisk fyrverkeri. Han høres ut som han har åtte hender. Kolleger har kalt ham «blekkspruten». En enestående, tropisk rytmefest! Sommeren fortsetter.

UANSETT VÆR: Sommeren fortsetter med denne plata.
UANSETT VÆR: Sommeren fortsetter med denne plata. Vis mer

Så, alle dere trofaste lesere. Her slutter veien. Takk for følget. Det har vært en udelt glede fra først til sist.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!