Takker julebordet

Magenta fikk en pangstart på karrieren da de i fjor vår opplevde å få debutsingelen «Secret Sky» a-listet på Petre flere uker før de ga den ut. Nå har svartkledde Anders Odden og hans noe mer rosa kollega Vilde Lockert, begge 25, et helt album klart. De har spilt inn video i New York, har distribusjon i Tyskland og Italia og ser lyst på livet. Og alt dette takket være et julebord for noen år tibake.

- Vi traff hverandre på julebordet til musikkavisa Rock Furore og fant kjapt ut at vi ville jobbe sammen.

LENGER KOM DE IKKE den gangen. Vilde bodde i Kristiansand mens Anders var svært opptatt på andre fronter. Fredrikstad-gutten har fortid som death metal-helt i kritikerroste Cadaver på begynnelsen av 90-tallet. Og rundt julebordtider hadde Cadaver slått seg sammen med superskjendis Alex Rosén i metal-tekno prosjektet Jet Motor No. 1.

- Hele det opplegget med Alex kokte bort i kålen. Vi var i Sverige og spilte inn ei skive med Alex den samme uka han hadde bursdag. Det fungerte dårlig. Alex og jeg er gode venner, og vi har det moro når vi spiller tv-spill sammen, men vi har nok for store egoer til å være i band sammen, erkjenner Anders.

MENS ANDERS HAR LEKT MED METAL, Alex og tekno, kommer Vilde fra Tromsø og diverse pønkband. Sammen på ordentlig kom de to først i '95.

- Jeg var dritlei av å spille i band. Derfor passa det ypperlig å bare ha en annen person å forholde seg til. Og etterhvert som jeg har skaffa meg utstyr og peiling trenger jeg ikke lenger å krangle med tromisser og bassister. Det er deilig, konkluderer Anders. Det er imidlertid nok av krangler innad i Magenta også skal det vise seg.

- Jeg har veto i Magenta når det gjelder refrenger, sier Anders.

- Nei, det har du pokker ikke, svarer Vilde og sender partneren en skarpt blikk.

- Eh, nei, ok vi gjør låtene sammen, retter Anders litt brydd.

- Band som ikke krangler får ikke til noen ting, konkluderer de to med et flir.

ODDEN OG UNDERTEGNEDE fortsetter å prate litt om hans fortid i metal-miljøet. Og ikke minst om den smått legendariske Mayhem-konserten som skulle ha gått av stabelen under Oslo Rockfestival i '96. Konserten med det beryktede black metal-bandet ble avlyst fordi Oslo kommune, som støttet festivalen økonomisk, fikk kalde føtter da Mayhem kunne fortelle i Dagbladet at de skulle bruke dyrekadavre under konserten. Og i kulissene stod en forundret initiativtaker Anders Odden.

Når Magenta-albumet slippes andre uka i mars blir publikum møtt med et ganske så ekstravagant cover i butikkene. Vilde og Anders slår nemelig til med en fotonovelle på coveret.

- Norske artister er alt for lite opptatt av det visuelle. Folk ser ut som de står og venter på bussen når de blir tatt bilde av. Vi vil gjøre det litt kult. Det gjør ikke noe om det blir noen flere popstjerner her til lands. Og det gjør ikke noe om det blir oss, konkluderer Magenta.