Takker nei

Det blir ingen ABBA-sammenkomst i Grand Prix-finalen. Benny og Björn Ulvaeus har takket nei til å stille opp i Istanbul.

Samtidig bekrefter ABBA-medlemmenes talskvinne Görel Hanser TV-organisasjonen EBUs sensasjonelle planer:

- Et ønske finnes fra deres side. Den svenske avisa Expressen kunne i går avsløre at det har pågått hemmelige forhandlinger mellom den europeiske TV-organisasjonen EBA, som arrangere Eurovision Song Contest i Istanbul i mai, og stjernene i ABBA. Flere kilder sier at en gjenforening har vært diskutert ved flere tilfeller.

Agnetha Fältskog, som tidlige har vært lite imøtekommende for tilsvarende tilbud, skal denne gangen ha vært positiv. En av årsakene til dette er ifølge Expressens kilder at hennes kommende plate snart skal lanseres.

Å synge i Grand Prix sikrer et milliardpublikum- og er sannsynligvis den beste reklamen en artist kan få.

Planene om den sensasjonelle comebacken vekker sterke følelser, og har hele tida vært diskré diskutert.

EBU-general Svante Stockselius gjentok i går sine tidligere uttalelser:

- Jeg vil ikke kommentere noe som har med ABBA og Grand Prix å gjøre.

ABBA-medlemmenes talskvinne Görel Hanser, som i går var på skiferie i Alpene med Anni-Frid Reuss-Lyngstad, bekrefter imidlertid Expressens opplysninger om EBUs planer:

- Det finnes et ønske fra deres side. Men det er ikke aktuelt for oss. Ekspressen traff Benny Andersson og Björn Ulvaeus i Göteborg i går. De sa da klart ifra at EBUs planer om verdenssensasjonen ikke blir virkelighet.

- Vi skal i hvert fall ikke dit, sier Benny Andersson.

SIER NEI TAKK: ABBA lar seg likevel ikke overtale til å gjenforenes.