Takker sønnen Samuel (2) for den store oppturen

Jarle Bernhoft (35) er Årets spellemann.

Etter mange år i norsk musikkbransje og med flere forskjellige band takker Jarle Bernhoft sønnen Samuel (2) for den fantastiske oppturen han har hatt som soloartist det siste året - et år som ble kronet med pris for årets mannlige artist og vandretrofeet Årets Spellemann.

- Ja, jeg tenker på det at jeg ble pappa før jeg skrev denne plata. Det har gjort meg til et mer helt menneske, og det tror jeg publikum merker. Både på låtene jeg skriver og på framføringen av dem, sier han etter å ha mottatt det store - og tunge - vandretrofeet.

Kona Lisa satt og tørket tårene i salen da Jarle hentet prisen. Samuel? Han var hos mormor.

- Der tror jeg han har det bra. Han har vært sammen med oss i to uker i strekk, uten barnehage. Så han er nok dritt lei oss, ler Bernhoft.

Vil ikke til USA Samuel er også årsaken til at Jarle Bernhoft, til tross for en høyprofilert opptreden på Ellen Generes' talkshow i New York tidligere år - utelukker en satsing på det amerikanske markedet.

- Nei, jeg tenker karriere i tidssoner og vil være mest mulig sammen med sønnen min. Derfor går jeg for nord-sør-aksen. I kveld skal jeg feste, i morgen skal jeg sove - men på mandag skal jeg til Frankrike for å opptre, sier Bernhoft, som først og fremst er blitt et giganavn i hjemlandet.

Han har solgt ut alle billettene til sin konsert i selveste Oslo Spektrum i april.

Kan ikke toppes - Når man selger ut Spektrum, da går det jo greit. Jeg tror ikke på å toppe 2011 i 2012, det siste året har jeg følt at jeg har vunnet Lotto hver uke. Men det er klart: Etter dette tror jeg jo at platene mine kommer til å selge litt til uka, også.

Selv om han omtaler det som en stor ære å motta statuettene, har Jarle Bernhoft et ambivalent forhold til musikkpriser.

- Det går jo ikke an å konkurrere i musikk. Er mine låter bedre enn Odd Nordstoga og Sivert Høyems, liksom? Som Årets spellemann har jeg i det minste ikke konkurrert mot andre nominerte, sier romerikingen, som tidligere har gjort seg bemerket med rockeband som Explicit Lyrics og Span før han gikk solo i 2008 med «Ceramic City Chronicles».

I fjor kom både «Solidarity Breaks» og livealbumet «Walk With Me».

Årets Spellemann-show går av stabelen i Folketeateret i Oslo.

Takker sønnen Samuel (2) for den store oppturen