Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Takkes for at de ikke kan ha sex

Se smakebit på «Pushing Daisies».

LONDON (Dagbladet.no): Det er en kjærlighetshistorie om to ekstremt vakre og søte og litt underlige mennesker. De elsker hverandre, og tv-seerne aner ferten av evig lykke. Men så kan de ikke ta på hverandre?

Ikke snakk om? Aldri?

Er det mulig å lage en mer frustrerende tv-serie?

- Hvis folk går lei etter ti episoder, har vi en kriseplan. Vi introduserer felles masturbasjon, sier produsent Bryan Fuller gravalvorlig til Dagbladet.no.

Komplisert historie

Bakgrunnen for frustrasjonen er som følger: «Pushing Daisies» (premiere på Canal Plus i kveld) handler om en paikokk (Ned) som har en uvanlig evne. Når han tar på et dødt dyr eller menneske, våkner det til live igjen.

Men dette kommer slett ikke uten ulemper (for hele premisset bak historien bør du se de underholdende første 15 minuttene av serien i bildelenken under). Blant annet kan han aldri ta på noen han har vekket til live igjen - det vil i så fall innebære den endelige død.

En dag vekker han så den nylig drepte barndomskjæresten Chuck (Anna Friel). Dermed er historien - som ble en av tv-høstens mest kritikerbejublede i USA - i gang:

SØTT, SØTT: Lee Pace og Anna Friel spiller i en ekstremt godhjertet og søt serie som nå kommer på norsk tv. Men hvor lenge kan den vare når de to aldri kan få hverandre på vanlig vis? Foto: CANAL PLUS
SØTT, SØTT: Lee Pace og Anna Friel spiller i en ekstremt godhjertet og søt serie som nå kommer på norsk tv. Men hvor lenge kan den vare når de to aldri kan få hverandre på vanlig vis? Foto: CANAL PLUS Vis mer


Se det første kvarteret her

Elsket «Amelie»

Det er unektelig en rimelig uvanlig historie. Og det sier noe om tv-klimaet akkurat nå at en slik serie har fått sjansen på reklamefinansierte ABC, mener produsent Fuller.

- Det er så ekstremt mye tv i USA akkurat nå at man er klin nødt til å finne på noe originalt. På mange måter er det mer kreativitet i tv-bransjen enn i filmindustrien , men samtidig er det så mye søppel på tv. Du er på mange måter avant garde bare du gjør noe annet enn et politidrama, sier han.

Fuller har tidligere laget to kritikerroste serier - «Wonderfalls» og «Dead Like Me» - som begge ble kansellert. Det skjer trolig ikke med «Pushing Daisies», som ble til da ABC-direktørene var på utkikk etter en serie som kunne minne om «Den fabelaktige Amelie fra Montmartre».

Mye av scenografien minner om Amelie, med farger skrudd opp til 11.

- Det jeg likte med Amelie var den uendelige godheten karakterene hadde for hverandre. Jeg fikk lyst til å gjøre noe som tok utgangspunkt i det gode i mennesket, sier serieskaperen.

Takker for avholdenhet

«Pushing Daisies» innebærer et definitivt gjennombrudd for Anna Friel, som i mange år var blant Englands mest kjente såpeskuespillere.

Nå renner det inn med tilbud fra Hollywood, og nylig fikk hun også hovedrollen i den kommende Will Ferrell-komedien «Land of the Lost».

- Jeg tror vi har flinke nok manusforfattere til at vi kan holde på spenningen, selv om Ned og Chuck aldri kan få hverandre. Dessuten er det så mange andre spenningsmomenter ved serien - for eksempel kriminalmysteriet som skal løses i hver episode, sier Friel til Dagbladet.no.

Hun forteller også om underlige tilbakemeldinger fra publikum som setter pris på at Ned og Chuck ikke kan røre ved hverandre.

- Jeg vasser nesten i brev fra kristne som takker for at vi viser at kjærlighet går an selv om man ikke har sex. Det er jo veldig søtt. Selv om jeg ikke tror det var noen motivasjon for å lage serien, sier Friel.

SMÅSNÅLT: De to tantene er blant annet med på å gi serien særpreg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media