Takket familien fra scenen

Aksel Hennie fikk sin fjerde Amanda-pris

HAUGESUND  20140816.
Amandaprisen 2014 i kategorien Beste mannlige skuespiller gikk til Aksel Hennie, Pionér
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HAUGESUND 20140816. Amandaprisen 2014 i kategorien Beste mannlige skuespiller gikk til Aksel Hennie, Pionér Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

HAUGESUND (Dagbladet): Aksel Hennie hentet med seg sin fjerde Amanda-pris da han ble kåret til beste mannlige skuespiller for rollen i Erik Skjoldbjærgs «Pionér» i kveld. Det er tredje gang han vinner den høythengende prisen. Og det var en glad og rørt Hennie som mottok prisen, som han holder svært nært til hjertet.

Han har tidligere fortalt at denne filmen har betydd svært mye for ham, og fra scenen takket Aksel Hennie varmt familien - og broren, som døde i en fallskjermulykke.

han takket spesielt datteren Hedda.

Første gang han fikk den var for debutfilmen «Jonny Vang» i 2003, andre var for «Max Manus» i 2009. Hennie vant også Amanda for beste regi for sin regidebut i 2004, «Uno», der han også spilte hovedrollen.

Hennie er nå aktuell i den amerikanske actionfilmen Hercules, der han spiller mot Dwayne «The Rock» Johnson, og sine to norske kolleger Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann.

Aksel Hennie kom hesblesende aller sist til Amanda-festen i kveld, rett fra bryllupet til skuespillerkollegene Trond Fausa Aurvåg og Lena Kristin Ellingsen i Oslo.