Takket imamene

Shabana Rehman takket reaksjonære foreldre, Lena Larsen og en rekke andre meningsmotstandere da hun i går mottok Fritt Ords Pris.

Dagbladets spaltist og standupkomiker ble etter manges mening snytt for Oslo bys kulturpris i bråket som oppsto da Ap-politiker Mohamed Abdi Mohamed kalte henne islam-hater. I går tok Shabana Rehman hevn fra talerstolen i Kunstindustrimuseet.

Nysgjerrige

- Takk til imamene, takk til foreldrene som sa til guttene sine at det er greit å mobbe jenter, takk til Lena Larsen som sa at jeg ikke representerte muslimske kvinner, raljerte 25-åringen.

Men Shabana sang også ut til de gratulerende norskingene i salen.

- Takk til dere som ikke tør å fortelle sannheten om unge homofile og andre unge som er fratatt grunnleggende menneskerettigheter i Norge.

- Er du redd for å bli den politisk korrekte standupkomikeren?

- Nei. Jeg tror folk her er nysgjerrige, jeg tror de kjenner igjen sitt eget opprør i meg, bare med andre kulisser, sa Shabana etter utdelingen.

Deler prisen

- Hvor mange år tar det før du kan gå på scenen uten at folk tenker at der er komikeren med innvandrerbakgrunn?

- Det vil skje når det kommer flere som meg, sier Shabana.

- Og hvem spør Thomas Giertsen hvem han representerer, spør Shabana retorisk.

Shabana deler Fritt Ords Pris og 400000 kroner med Aslam Ahsan. Naturlig, synes de begge: Også politikeren og ildsjelen Ahsan har provosert - sist med krav om tvungen norskopplæring for innvandrere.

- Men vi er fra hver vår generasjon, sa Ahsan.

PRISBØLGE: En måned etter å ha fått Scheiblers Legats hederspris på 100000 kroner, kunne Shabana Rehman i går høste ære, applaus og 200000 kroner fra stiftelsen Fritt Ord.