BLIR FILMSTJERNE: Ari Behn er klar for sin første internasjonale film. Ektemannen til Märtha Louise deler rolleliste med Harry Potter-stjerne.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet.
BLIR FILMSTJERNE: Ari Behn er klar for sin første internasjonale film. Ektemannen til Märtha Louise deler rolleliste med Harry Potter-stjerne. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet.Vis mer

- Takket ja til rollen uten å ha lest manus

Ari Behn er klar for sin første internasjonale film. Rollelista deler han med Harry Potter-stjerne.

||| Ari Behn og Harry Potter-stjernen Bonnie Wright (19), verdenskjent fra rollen som Gulla Wiltersen i Harry Potter-filmene, skal spille i samme film.

Sunnmørsposten avslørte i dag den gjeve rollelista til filmen som har fått navnet «Geography of the Hapless Heart». Det er den New York-baserte produsenten Linda Sætre fra Møre og Romsdal som står bak filmen. Hun er venn med både Ari Behn og regissør-bror Espen Bjørshol Solberg.

Ektemannen til Märtha Louise, som har gjort seg bemerket på lerretet før i «Lange flate ballær», skal spille en liten rolle i filmen forteller broren.

- Han takket ja uten å ha lest manuset. Jeg har informert han nøye om hva rollen går ut på, og han stoler på meg. Jeg er sikker på at han kommer til å løse rollefiguren sin på en god måte. Han har jo vært med i film før og holdt på med skuespill i mange år, sier Solberg til Dagbladet.

Stjerneliste Totalt fortelles det fem historier i filmen som er skrevet av manusforfatter Alexandra Billington.

Alle historiene har én regissør hver. Espen Bjørshol Solberg har regien på delen av filmen som skal spilles inn i Norge. Det er også her Ari Behn skal gjøre sin rolle. Resten av den norske rollebesetningen er ikke satt.

- Linda har hele tiden jobbet tett med manusforfatteren, og vi er begge enige om at dette er historier som må fortelles. Filmens historiefortelling kan sammenliknes med Brad Pitts «Babel». Historiene flettes sammen via en solformørkelse som går igjen i samtlige delene.

Harry Potter-stjerna Bonnie Wright, er hanket inn til hovedrollen i det engelske segmentet av filmen. På rollelista er også den kjente britiske modellen Daisy Lowe. Hun er datteren til designeren Pearl Love og musikeren Gavin Rossdale, og er blant annet kjent for en rekke store jobber for blant annet Chanel, Burberry og Top Shop.

Fornøyd med rollelista Espen Bjørshol Solberg som tok regissør-utdannelsen sin i USA, møtte Linda Sætre i New York for flere år siden. Da han ble presentert for manuset var han sikker på at dette var noe han ville være med på.

- Allerede i tittelen blir det avslørt hva filmen handler om, nemlig sorg og ensomhet - et tema alle kan relatere til, sier Solberg.

Dagbladet har ikke lykkes med å få tak i Ari Behn eller den norske filmprodusenten, men hun sier til Sunnmørsposten at hun håper de kjente navnene skal bli et trekkplaster for filmen, som bare har halvparten av budsjettet på plass.

- Det er nå det gjelder. Pengene satt langt inne, men nå har vi sveiset sammen et flott team, både på produksjons- og finanssiden, sier Sætre til Sunnmørsposten.

POTTER-STJERNE: Bonnie Wright er kjent fra Harry Potter-filmene. Hun har vært med i alle seks filmene og spiller en av de nære vennene til Harry Potter. Her er hun sammen med skuespillerne Rupert Grint (t.v) og Daniel Radcliffe. Foto: Scanpix
POTTER-STJERNE: Bonnie Wright er kjent fra Harry Potter-filmene. Hun har vært med i alle seks filmene og spiller en av de nære vennene til Harry Potter. Her er hun sammen med skuespillerne Rupert Grint (t.v) og Daniel Radcliffe. Foto: Scanpix Vis mer