«Stjernekamp» på NRK

Takket nei fem ganger

Både Åge Sten Nilsen og Hanne Sørvaag er blitt spurt om å delta i «Stjernekamp» mange ganger. Derfor sa de endelig ja.

SE TV: Åge Sten Nilsen er klar for høstens «Stjernekamp». Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Årets «Stjernekamp»-artister er klare. Blant de ti som til høsten skal kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer», finner vi Åge Sten Nilsen (49) og Hanne Sørvaag (39).

Seks år på rad

Det er ikke første gang at de to er blitt spurt om å delta i det populære NRK- programmet. For Åge Sten Nilsen måtte det flere forsøk til fra produksjonens side, før han endelig sa ja.

- Jeg er blitt spurt seks år på rad, og det har aldri passet. Når de har spurt meg i januar-februar, har jeg vært fullbooket for lengst, og hatt en kontrakt med publikummet mitt, forteller han til Dagbladet.

Dermed er det først i år at det virkelig har passet for glamrockeren, kjent fra blant annet bandene Wig Wam og Ammunition.

- Nå kunne jeg ikke svare at «nei, det passer ikke», for hele denne perioden lå ganske så ledig. Jeg måtte kansellere noen gigs, men jeg hadde allerede lagt plan sammen med plateselskapet mitt om å gi ut nytt album i oktober, forteller han.

BLITT SPURT FØR: Artist og låtskriver Hanne Sørvaag er klar for «Stjernekamp» til høsten, men dette er ikke første sesongen hun har blitt spurt om å delta. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

- Større fallhøyde

At det er en konkurranse han skal delta i, tar Nilsen med knusende ro. Når han går inn i «Stjernekamp» skal han prøve å huske å ha det gøy på scenen, og ha i bakhodet at han kan ryke ut raskt - spesielt i møte med unge, dyktige artister.

- Jeg har tenkt når jeg har sett «Stjernekamp» tidligere, at man kaster seg utpå noe ganske skummelt. Fordi fallhøyden er enda større når man har et kjent navn. For jeg har egentlig alt å tape - var han ikke bedre enn det, da gitt?

Hanne Sørvaag (39) anslår at hun er blitt spurt om å delta i «Stjernekamp» to eller tre ganger tidligere, uten at hun har takket ja.

- Jeg vet jeg har tatt stilling til det før, og én gang føltes det helt feil. For da reiste jeg til Nashville og utforsket country-sjangeren, og følte at jeg ikke ville hoppe mer i sjangrene før jeg hadde funnet min egen, forteller hun til Dagbladet.

STJERNEKAMP: Her er årets deltakere i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STJERNEKAMP: Her er årets deltakere i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Skulle til ja til «alt»

Det at Sørvaag sa ja nå, var litt av en tilfeldighet. I forkant av at «Stjernekamp»-produksjonen ringte, hadde hun nemlig tatt en helt spesiell beslutning.

- I en periode følte jeg at jeg sa nei til ting nesten før jeg fikk vite hva det var, fordi jeg ville ha fokuset tilbake på musikken, eller ikke så mye på meg som person eller kjendiseriet, forklarer hun.

Sørvaag forteller at hun hadde bestemt seg på forhånd for å si generelt mer «ja» til ting, spesielt hvis det handlet om musikk eller ting som hun virkelig hadde lyst til å gjøre. Det var svært god timing, særlig for «Stjernekamp».

- Det første som skjedde etter at jeg hadde bestemt meg for det, var at «Stjernekamp» ringte. Det var jo et lite tegn. Det var det jeg tenkte også: Nå har jeg faktisk bestemt meg for dette, og det føles faktisk litt morsomt ut. Da sa jeg ja.

ÅRETS DELTAKERE: Ti artister kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer» i «Stjernekamp» til høsten. 27 år gamle Adrian Jørgensen er blant de. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Synge og padle kajakk

Dessuten passet det hånd i hanske med en annen beslutning hun nylig hadde tatt, om å prøve å gjøre mest mulig av aktiviteter som hun synes er morsomt å gjøre.

- Jeg gikk litt i meg selv, og fant ut av hva det artigste jeg vet er. Det er å synge og å padle kajakk. Så tenkte jeg at jeg må gjøre mer av de tingene. Så da får jeg padle mer kajakk på fritida, og være med i «Stjernekamp». Da har jeg dekket det opp.

- Det blir kanskje ikke så mye tid til kajakk nå?

- Ikke akkurat nå. Det får jeg gjøre unna i sommer, så jeg er klar til høsten kommer.

«Stjernekamp» på NRK har underholdt TV-seerne siden 2012. For hvert program får deltakerne bryne seg på nye musikalske sjangere, og så er det opp til seerne å stemme dem videre.

For hver uke er det den med minst stemmer som ryker ut av konkurransen, helt til det står én igjen - som vinner tittelen «Norges ultimate entertainer».