Takket nei til 12 millioner kroner for å vise penis i én scene

Dakota Johnson stiller naken i «Fifty Shades Darker», mens Jamie Dornan takket nei. Sistnevnte mener det er feil at kvinner gjøres til sexobjekter i Hollywood. 

EN NAKEN, EN IKKE NAKEN: Jamie Dornan takket nei til å vise seg i Adams drakt i «Fifty Shades Darker». Dakota Johnson takket ja. Foto: Jonathan Short/Invision/AP)
EN NAKEN, EN IKKE NAKEN: Jamie Dornan takket nei til å vise seg i Adams drakt i «Fifty Shades Darker». Dakota Johnson takket ja. Foto: Jonathan Short/Invision/AP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det jobbes nå med en oppfølger til kassasuksessen «Fifty Shades of Grey». Filmene, som selvsagt er basert på E. L. James' bøker, bygger som kjent forholdet mellom Anastasia Steel og Christian Grey, og en nøkkelingrediens er S&M-sex.

Den første fimen var av det hete slaget ifølge anmelderne, og det forventes at oppfølgeren ikke er noe dårligere. Tidligere ble det kjent at filmens kvinnelige protagonist, Dakota Johnson, har sagt seg villig til å stille i blanke messingen i filmen, selvsagt for et klekkelig beløp.

Hennes mannlige motspiller, irske Jamie Dornan, har derimot avvist å vise sine edlere deler «Fifty Shades Darker», som filmen skal hete. Det melder New York Daily News.

Ifølge Star Magazine skal Dornan har blitt tilbudt hele 1,5 millioner dollar, omtrent 12 millioner kroner, bare for å vise seg i fødselsdrakten i den kommende storfilmen. Han skal også ha blitt lovet full kreativ kontroll over innspillingen av scenen.

Likevel takket 34-åringen nei. Dermed blir bare én av de to turtelduene som utgjør hovedrollene i «Fifty Shades of Grey»-serien å se med rumpa bar i den andre filmen i serien, og som ofte før i Hollywood blir det den kvinnelige parten som viser seg splitter naken.

Jamie Dornan innrømmer også i et intervju med Vanity Fair at kvinner møter langt større press i Hollywood for å være villig til å spille inn nakenscener.

- Jeg synes det er urettferdig. I forstår også hvor kvinner har et problem med det. Det er mange som har en mening om dette, (...) Det er en mer aktiv interesse for at kvinner kler av seg og blir sett på som et sexobjekt. Det kan være helt unødvendig og jeg støtter ikke det, fortalte Dornan, som altså selv takker nei til muligheten til å jevne ut nakenrollene i sin egen kommende film.

Anmelderne var heller lunke i sin mottakelse av «Fifty Shades of Grey», og flere hevdet den første filmen i serien var kvinneundertrykkende. Likevel strømmet rasket kinogjengerne med seg popcorn og stormet til salene verden over. Filmen spilte inn 571 millioner dollar på verdensbasis, og det stilles høye forventninger til film nummer to i serien.

«Fifty Shades Darker» har USA-premiere på Valentinsdagen, 14 februar. Selvfølgelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer