Will Ferrell:

Takket nei til 245 millioner

Will Ferrell ble tilbudt mangfoldige millioner for å lage ny «Elf»-film.

MILLIONTILBUD: Will Ferrell ble tilbudt mangfoldige millioner for en oppfølger til «Elf». Det takket han nei til. Foto: Snap Stills/REX/NTB Video: Youtube. Vis mer
Publisert

Et menneske som ble adoptert av julenissen og oppfostret som en av hans alver prøver i å finne sine adoptivforeldre, er i korte trekk handlingen i julefilmen «Elf», med Will Ferrell i hovedrollen.

Filmen ble enormt populær da den kom ut i 2003, og den sendes år etter år. Men den som venter på en oppfølger venter forgjeves. Will Ferrell avslører i et nytt intervju med Hollywood Reporter at han tidligere har takket nei til å delta i en oppfølger – selv om han ble tilbudt svimlende 29 millioner dollar, mer enn 245 millioner kroner.

Ifølge Hollywood-stjernen takket han nei fordi han ikke kunne delta i promoteringen av filmen på en ærlig måte.

- Hvis jeg sa ja, måtte jeg promotere filmen ordentlig og ærlig, og det ville ha hørt omtrent slik ut: «Øh, dette er ikke bra, men jeg kunne bare ikke takke nei til pengene», sier han til det amerikanske mediet.

- Patetisk

Filmen, regissert av Jon Favreau, hadde et minimalt budsjett på bare 33 millioner dollar, men ble en stor suksess og håvet inn 223 millioner dollar.

SVARER: Erna Solberg kom med et humoristisk svar på skuespiller Will Ferrells spark mot Norge. Video: Erna Solberg / Twitter Vis mer

Det er ikke første gang Will Ferrell har nektet å spille i en film nummer to.

- Det ville se litt patetisk ut hvis jeg prøvde å presse meg inn i trange nissetights igjen, sa han i 2013.

Uvennskap?

Det har imidlertid tidligere blitt spekulert i om det virkelig var de trange nissebuksene som fikk Will Ferrell til å avvise en oppfølger.

Skuespilleren James Caan, som spiller Will Ferrells far i filmen, uttalte i 2020 at Will Ferrells forhold til regissøren Jon Favreau absolutt ikke var noe å rope hurra for, skriver danske B.T.

- Vi hadde faktisk planer om å lage en film til, og jeg var glad for å endelig ha en franchisefilm slik at jeg kunne tjene til en sikker framtid for barna mine. Men regissøren og Will kom ikke godt overens med hverandre, sa han uten å dele ytterligere detaljer.

Verken Will Ferrell eller Jon Favreau har kommentert det påståtte fiendskapet mellom hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer