Takket nei til hovedrollen i «Fifty Shades of Grey»

«Tron Legacy»-stjernen ville ikke spille Christian Grey.

VAR AKTUELL: Den amerikanske skuespilleren Garret Hedlund (28) har slått fra seg muligheten til å spille Christian Grey i filmen fordi han ikke ønsker å forplikte seg til eventuelle oppfølgere. Foto: Stella Pictures
VAR AKTUELL: Den amerikanske skuespilleren Garret Hedlund (28) har slått fra seg muligheten til å spille Christian Grey i filmen fordi han ikke ønsker å forplikte seg til eventuelle oppfølgere. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Da det ble kjent at romantrilogien «Fifty Shades of Grey» skulle til lerretet, har det florert rykter om hvilke skuespillere som skal stå for hovedrollene Anastasia Steele og Christian Grey.

I en nettavstemning, som den britiske avisa Daily Mail gjennomførte, ville de britiske leserne som deltok i avstemningen ha foretrukket Ian Somerhalder fra «Vampire Diaries» i den mannlige hovedrollen.

Også navn som Ryan Gosling og Alexander Skarsgård (fra blant annet TV-serien «True Blood» og filmen «Melancholia») har vært nevnt som aktuelle for rollen.

Nå har imidlertid også Garret Hedlund også vært aktuell for den mannlige hovedrollen. Han skal derimot ha takket nei, fordi han ikke ville forplikte seg til eventuelle oppfølgere, ifølge dailynews.

Stor oppmerksomhet Hedlund ble mest kjent i filmen «Four brothers», der han spilte mot den kjente skuespilleren Mark Wahlberg. Hedlund har også spilt i storfilmer som «Eragon» og «TRON: Legacy».

Bokserien har vekket stor oppmerksomhet på grunn av sine eksplisitte erotiske scener med elementer av BDSM. Og det er nettopp på grunn av filmens erotiske innhold at det også blir satt en øvre aldersgrense.

- Det kommer til å bli 18-årsgrense, sier Kelly Marcel, manusforfatter av den kommende «Fifty shades of grey»-filmen, til The Sunday Times.

Biebers eks-kjæreste sa nei Sangeren Selena Gomez, som tidligere hadde et forhold til Justin Bieber, ble tidlig lansert som en favoritt til rollen som Anastasia.

Hun uttalte imidlertid til MTV News i fjor at hun ikke ønsket rollen.

- Jeg vet at det er å ta en sjanse, men jeg tror ikke at jeg kunne ha gjort den rollen. Det ville ha vært for mye for meg, sa Gomez - etter å ha lest bøkene.

Det er Universal Studios som har rettighetene, og den første filmen vil tidligst være klar på kino sommeren 2014.