Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Takket nei til Lloyd Webber

Eir Inderhaug har takket nei til Andrew Lloyd Webber og hovedrollen i «Operafantomet» to ganger. Hun vil heller spille Gudrun i «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad.

- Gjett om han lurte på om jeg var gal. Men det krasjet med spelet, ler Eir Inderhaug.

Gal er hun slettes ikke - hun bare spiller. For femte år på rad har den lyse, vevre sopranen en av de viktigste rollene i «Slaget om Heilag Olav» på Stikle-stad. Guri Schanke splite Gudrun før Inderhaug fikk rollen.

Krevende rolle

Gudrun er dattera på garden der historien utspiller seg dagene før slaget på Stiklestad i 1030. Unge Gudrun slites mellom troen på Balder og Gud, og blir galere og galere.

- Det er en fysisk krevende rolle, med mye springing samtidig som jeg skal synge. Du må ha god kondis. Men jeg elsker å spille gal, og har lært utrolig mye av det. Det fleste av oss har vel vært på randen av galskap en gang, sier Inderhaug.

Hun sitter under steikende sommersol på historiske Stiklestad, og arrangørene priser Herren for godværet. Det gjør ikke Eir.

- Det er for fint vær. Stykket er så mørkt og dramatisk at jeg ønsker meg litt skyer. Og gjerne litt duskregn.

Lloyd Webber

Denne uka kunne hun stått på scenen i København som Christine i Andrew Lloyd Webbers verdensberømte musikal «Operafantomet». Hun sa nei. Det samme gjorde hun i fjor da han ville ha henne til den samme rollen i Antwerpen.

- Jeg har ikke angret. Akkurat nå er det viktigere for meg å gjøre masse forskjellig. Å leke. Og å fullføre skolen.

Hun har et år igjen på Operaakademiet i København, men rolletilbudene har allerede begynt å komme. Både fra opera og teatre. Til høsten skal hun prøvesynge for Den Norske Opera. Også i Sverige er ting på gang.

<B>OPERASANGEREN:</B> - Jeg har lyst til å gjøre begge deler, både opera og teater, sier Eir Inderhaug.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media