Takket nei til Robinson

Mange kjendiser var aktuelle før Norge endte opp med det selverklærte «dustelaget» i «Robinson VIP».

Produksjonsselskapet Strix tok runden blant mange norske kjendiser da de skulle rekruttere deltakere til «Kjendis-Robinson». Kjendisfotograf Per Heimly var en av mange som sa nei.

-  Jeg var fristet, men fant ut at det ikke er min greie. Jeg klarer ikke tanken på å bli filmet i alt jeg foretar meg. Jeg holder meg helst bak kameraet, sier Heimly.

Lag med bredde

Tidligere i år ble det også kjent at Sven O. Høiby hadde blitt kontaktet i forbindelse med reality-programmet. Det samme ble Laila «Cowboy-Laila» Nygjerdet. Ingen av dem endte opp på øya.

Ifølge Christer Falck skal hotellkonge Petter Stordalen også ha blitt spurt om å delta, men Stordalen selv vil ikke kommentere dette overfor Dagbladet.

Pia Haraldsen, datter av dronning Sonjas nevø og ekskjæresten til kronprins Guillaume av Luxemburg, bekrefter at hun også takket nei til tilbudet om å være med på «Robinson VIP».

-  Det stemmer at jeg takket nei. Mer vil jeg ikke si.

Alexander Endsjø i TV3 forteller at prosessen med å finne fram til deltakerne pågikk over lengre tid. Han vil ikke oppgi noen av navnene som var aktuelle.

-  Vi var ute etter noen som hadde noe å gi, som kunne komme gjennom skjermen og lage bra TV. Dessuten ville vi ha en bredde i laget, sier Endsjø.

«Outsidere»

Det norske laget er blitt stemplet som «outsidere», og det er allerede klart at en av dem ryker ut i første øyråd.

-  De norske skiller seg litt ut der nede. De andre lagene har nok en sterkere fysikk. Men vi er kjempefornøyde med de kjendisene vi har satt sammen. Etter det vi har sett så langt, kan dette bli veldig gøy, sier Endsjø.

Per Heimly har fulgt med i medienes omtale av kjendisenes kamp på Robinson-øya. Han mener at det norske laget ser ut til å gi den klart beste underholdningen.

-  Danskene og svenskene virker pretensiøse og selvhøytidelige. Jeg priser meg lykkelig som ikke er der nede. Det ville vært en angstfylt opplevelse å skulle vente over et halvt år på at det blir sendt på TV, sier Heimly.

Janne Rønningen, Ole Klemetsen, Jan Simonsen, Gry Jannicke Jarlum og Lene Elise Bergum takket ja til å forsvare Norges ære i Malaysia.

Kjendisversjonen av «Robinson» kommer på TV3 i første halvdel av 2005.

- ANGSTFYLT: Kjendisfotograf Per Heimly var fristet til å si ja til kjendisversjonen av Robinson, men er glad han takket nei. - Det ville vært en angstfylt opplevelse å skulle vente over et halvt år på at det blir sendt på TV, mener Heimly.
TAKKET NEI: Pia Haraldsen.
TAKKET NEI: Sven O. Høiby.
TAKKET NEI: Petter Stordalen.
TAKKET NEI: Cowboy-Laila.