DEBATT

Takket være Charlie

Som ikke-praktiserende muslim med iransk bakgrunn vil jeg takke Charlie Hebdo av hele mitt hjerte.

Bloggeren Raif Badawi mottok sine 50 første piskeslag Fredag 9. Han skal få 950 slag til, fordelt over 20 uker.
Bloggeren Raif Badawi mottok sine 50 første piskeslag Fredag 9. Han skal få 950 slag til, fordelt over 20 uker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Han er ikke blant oss lenger. Jeg vet ikke hvor han er, men jeg vet at han ikke er alene. Han er sammen med en rekke andre som har mistet livet i løpet av siste århundre — for kritisk tenkning og for å utfordre autoriteter innen islam.

Pussig nok er alle disse ofrene muslimer. Charlie vil være i godt selskap med disse menneskene; hvem vet, kanskje drikker de te og snakker nettopp om ytringsfrihet der oppe i skyene? Jeg kan se dem takke Charlie, han satte navnet deres på kartet, de glemte og skambelagte navnene deres vil skinne på himmelen til islamsk opplysningstid nå, takket være Charlie.

Disse kritisk tenkende muslimer hadde ingen skyld, de hadde ikke gjort noe galt, de hadde ikke drept noen, en del av dem var fremdeles troende, men tvilende.

Men vi har lært helt fra barndommen av at vi ikke må spørre. Hele tiden har vi lært at Koranen er Guds ord. Vi pleier å kysse Koranen og sette den på øverste hylle. Dersom et ark fra Koranen er litt istykkerrevet, ved tilfeldighet, litt ødelagt av tiden, må vi finne en som kan klandres. Vedkommende har krenket Guds ord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.