Takket være deg må de gi Odda en Hollywood-rolle

Dagbladets lesere stemte fram «Kon-Tiki» til den gjeveste Amanda-prisen. Nå må regissørene holde ord.

HAUGESUND (Dagbladet): Ikke så veldig overraskende, kanskje - i og med at den trakk flere nordmenn til kino enn noen annen film i fjor.

Men i kveld ble det altså klart: I en avstemning på Dagbladet.no utpekte det norske folk «Kon-Tiki» som den verdige vinneren av den aller gjeveste prisen - Folkets Amanda.

Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, produsent Aage Aaberge og flere av skuespillerne mottok statuetten på Amanda-scenen i Haugesund i kveld av prisutdeler Pia Tjelta.

- Dette var den gjeveste prisen for oss - hvertfall når vi ikke fikk prisen for beste regi, fleipet regissørene etterpå.

Takknemlige I et alvorligere toneleie la de til:

- Tusen takk til alle som har stemt på oss!

Gjennom flere måneder har tusenvis av Dagbladets lesere vært med å stemme fram sin favoritt i kategorien. 16 filmer ble til fem i den siste runden, hvor «Victoria»«De andre»«Tina og Bettina - The movie»«Kon-Tiki» og «Til ungdommen» kjempet om tittelen.

Da viste «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning seg som drevne stemmesankere - og lovet å skaffe Odd-Magnus Williamson en rolle i den neste «Pirates of the Caribbean»-filmen dersom deres film gikk til topps.

Det er nemlig de to nordmennene som skal regissere den neste av Johnny Depps piratfilmer.

- Nå må vi holde ord! Jeg ser for meg «Odda» i en rolle som en britisk offiser, sier Rønning.

Kraken, prins Harry og Elg Det synes Williamson høres veldig bra ut - og mener han kan passe som «et kjærlighetsbarn mellom sjøuhyret Kraken og prins Harry».

- Men når Johnny Depp baserer sin rollefigur på Keith Richards er det viktigste for meg at jeg får basere min på en annen rockestjerne. Nemlig Elg fra Dance With a Stranger, sier komikeren og skuespilleren i kjent stil.

Folkets Amanda ble den siste av i alt fire priser til den Oscar-nominerte filmen om Thor Heyerdahls flåteferd over Stillehavet. Bortsett fra den mindre kjente, men svært kritikerroste «Som du ser meg» fikk ingen andre filmer så mange priser i år.

Rørt Hagen «Kon-Tiki» ble hedret for visuelle effekter, scenografi - og beste mannlige hovedrolleinnehaver i Pål Sverre Valheim Hagen, som spiller Heyerdahl.

- Jeg er rørt og takknemlig. Det var en spesiell oppgave å forvalte et levd liv - i motsetning til noe vi bare finner på, sier Hagen, som i høst er aktuell i actioneventyret «Gåten Ragnarok».

- Hvordan skal du toppe dette?

- Det var et vanskelig spørsmål. Jeg må bare ta dag for dag - og se hva som skjer, avsluttet han.