Talen er klar

Brudgommens tale til bruden er klar. Forfatteren Ari får en tøff match hvis han vil overgå svoger Haakons tale til Mette-Marit.

I strålende solskinn og et Trondheim med sommertemperatur møtte prinsesse Märtha Louise og hennes kommende ektemann designerne bak bryllupsprogrammet.

Märtha hadde for anledningen på seg lyse bukser, en topp med rosa paljetter og en mintgrønn jakke i hånden. På bena hadde hun sko i sebramønster med rosa innslag.

Ari Behn stilte i grå, velsittende dress. Smilende møtte de to pressen.

- Er talen til bruden ferdig? spurte NTB.

- Ja, er den det, Ari? spurte prinsessen.

- Ja, faktisk. Den er ferdig, sa Ari, på vei inn til møtet med firmaet som står bak designen som har fått mye pepper.

Gledet seg

- Vi har laget en sju-åtte forskjellige ting, blant annet smykker, designet som skal pynte byen, postkort, en lyslykt som heter «Märtha» og mynter. Vi står også bak bryllupsboken som kom mer etter bryllupet og folkeutgaven av brudebildet, sier administrerende direktør Terje Iversen i reklamebyrået ScanPartner.

Han var glad for å få møte det vordende brudeparet.

- Alle beslutninger er tatt av brudeparet, men det er første gang vi treffer dem nå. Det er veldig spennende. Vi har gledet oss som små barn, sier Iversen til NTB.

Han bekymrer seg lite for kritikken som er kommet.

- Det har vært en fantastisk jobb. At det har vært faglig uenighet har bare bidratt til mer publisitet, sier Iversen, og at mer PR gleder en reklamemann, skulle vel ikke overraske noen.

Rosa bokstøtte

Samtidig som designerne og administrerende direktør skulle diskutere prosessen for designen med brudeparet, spiste de lunsj og paret fikk overrakt en bryllupsgave.

- Vi skal gi bokstøtter i bryllupsfargene, rosa og mint, for de to er jo bokmennesker. Støttene er spesiallaget i granittsortene, thulitt og serpentinitt som er cerise og mintfarget. Thulit kommer fra ulitma thule som betyr lengst nord og var det gamle navnet på Norge, forteller Iversen.

(NTB)