Talende taushet

Gripende film om forholdet mellom to skadde personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Den kanadiske skuespilleren Sarah Polley gjør en fantastisk innsats i «Språkets hemmelige liv». Hun har murt sin rollefigur Hanna inne i en uoverstigelig, beskyttende taushet, likevel makter hun å formidle en historie som fascinerer intenst.

Polley er både regissør og aktør i diverse indiefilmer. Her samarbeider hun med den spanske regissøren Isabel Coixet og produsentene Pedro og Agustin Almodóvar for andre gang etter «Mitt liv uten meg» (2003).

I «Språkets hemmelige liv» opptrer hun i et samspill med Tim Robbins som er både subtilt og mangetydig.

Døv og blind

Hun spiller Hanna, en taus, innesluttet og venneløs kvinne som jobber på fabrikk et sted i Storbritannia. Ingen aner noe om hennes fortid, bortsett fra at hun er døv. I det daglige er hun så punktlig, rutinemessig og pliktoppfyllende at både sjefen og kollegene reagerer. Hun nærmest tvinges til å ta ferie, reiser til en gudsforlatt kystby og melder seg til tjeneste som sykepleier på en borerigg.

Riggen er ute av virksomhet etter en tragisk brannulykke som har kostet en oljearbeider livet og livstruende skadet en annen. Josef (Robbins) er blitt blind og har så store brannskader at han ikke kan flyttes. Derfor må han ha en sykepleier på plattformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer