STIGENDE: Ambrose Akinmusire er en ettertraktet musiker som har spilt med bl a Steve Coleman, Jason Moran, Esperanza Spalding, Jack DeJohnette, David Binney, Aaron Parks og Gerald Clayton. Han leder også sitt eget band og komponerer musikk hele tida. FOTO: TERJE MOSNES
STIGENDE: Ambrose Akinmusire er en ettertraktet musiker som har spilt med bl a Steve Coleman, Jason Moran, Esperanza Spalding, Jack DeJohnette, David Binney, Aaron Parks og Gerald Clayton. Han leder også sitt eget band og komponerer musikk hele tida. FOTO: TERJE MOSNESVis mer

Talende trompetsignaler

Store ord har fløyet om Ambrose Akinmusire (31), og etter konserten på Nasjonal jazzscene er det bare å lære seg å si 'ækinmoosørii' først som sist.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet.no): Den raskt stigende trompetstjernen fra Oakland, California, leverte en kruttsterk kvintettkonsert på Nasjonal jazzscene Victoria sist fredag.

Som ventet viste Akinmusire (31) seg som en teknisk forrykende instrumentalist i så vel solo- som ensemblespill, og han hadde godt selskap i et supersamspilt band som håndterte de ofte krevende komposisjonene hans med autoritet og offensiv glød.

KONSERTEN bar bud om at Akinmusire kommer til å innta en stadig mer definerende plass i amerikansk jazz, og bekreftet i så måte inntrykket fra et kort backstageintervju tidligere på kvelden.

Musikeren som vant Thelonious Monk International Jazz Competition og Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competition i 2007, og som seinere bl a har utgitt to innovative og kritikerroste Blue Note-album med de megetsigende titlene «When The Heart Emerges Glistening» og «The Imagined Savior Is Far Easier To Paint», har høyere ambisjoner enn å gå over i historien som «en god trompeter».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn