Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Talent for lykke» er navnet på Aris nye bok

Se Ari lese fra sitt kommende bokprosjekt her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): I dag åpnet Litteraturfestivalen på Lillehammer med utstillingen «AU» på Galleri Zink. Før dørene gikk opp var det lang kø av skuelystne publikummere.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Unni Askeland og Ari Behn. Sistnevnte har gitt Askeland en bærepose med uredigerte tekster, som Askeland har brukt som utgangspunkt for sine malerier.

Resultatet er et galleri kledd med tekst på veggene, tjue bilder, hvor seks av de er portretter av kongefamilien.

Ny bok Få minutter etter åpningen i dag, tok Behn mikrofonen og leste opp de fire diktene som Askeland valgte som grunnlag for maleriene. Ett av dem er skrevet til Behns og prinsesse Märtha Louises datter Leah Isadora.

I tillegg leste Behn fra sitt kommende bokprosjekt om sex, dop og død.

- Jeg jobber mot ei ny bok, som jeg håper skal komme til høsten. Jeg skal bruke den neste måneden til å se hvordan det går, sier Behn til Dagbladet.

Boka skal gis ut på Kolon forlag, og vil bestå av flere korte tekster. Behn røpet overfor Dagbladet i dag hva tittelen på bokprosjektet vil bli.

- «Talent for lykke» er arbeidstittelen, sier Behn til Dagbladet.

Spent Fra et hjørne i galleriet leste Behn diktene «En liten død. Halvveis i livet»,« Vånde», «Barnehenderstryk» og «Storm. Du ville», i tillegg til to korte tekster fra den kommende boka.

Rommet var så tettpakket av publikummere at det ble vanskelig å se bildene til Askeland. Utstillingen består av tjue bilder, hvor seks er portretter av kongefamiliens medlemmer.

Tidligere denne uka har Behn uttrykt at han syns Askelands portretter er problematiske. I dag var han svært spent.

- Kunst må være farlig for å være interessant, sier Behn til Dagbladet.

Svært spent var også Askeland. Sammen tok de i mot alle gjestene ved døra.

- Det er veldig morsomt at det kommer så mange, sier Askeland.

HAR SAMARBEIDET:  Ari Behn og Unni Askeland har samarbeidet om kunstutstillingen «AU». Ari syns seks av bildene er svært problematiske, fordi Askeland har portrettert kongefamiliens medlemmer. Her gir han likevel venninna gjennom mange år en god klem. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
HAR SAMARBEIDET: Ari Behn og Unni Askeland har samarbeidet om kunstutstillingen «AU». Ari syns seks av bildene er svært problematiske, fordi Askeland har portrettert kongefamiliens medlemmer. Her gir han likevel venninna gjennom mange år en god klem. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!