Talent-rush

Ung knalldebut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: I årevis har rekrutteringen til norsk jazz vært eksepsjonell, tatt i betraktning både musikkens krav til faglig nivå og marginale medieeksponering. I det siste har særlig unge, kvinnelige vokalister meldt seg på med tæl, selvtillit og ferdighet, og «sleppet» fortsetter.

En av dem det har summet mest rundt, er HILDE MARIE KJERSEM. I lag med tre imponerende velspillende medstudenter ved Musikkhøgskolen - Andreas Hessen Schei (piano), Magne Vestrum (bass), Pål Hausken (trommer) - utgjør 23-åringen fra Ålesund TUB QUARTET , og nå er debutplata her med hennes tekster/melodier, arrangert av kvartetten.

CD-en viser en sanger som har kommet svært langt, både vokalteknisk og på veien mot et eget uttrykk. Den viser også en ambisiøs, men foreløpig ujevn komponist og en tekstforfatter som strutter av formuleringsvilje. Etter en monsteråpning med tre sterke låter taper riktig nok musikken noe av dynamikken og blir mer påståelig enn forløst, men tar seg opp i sluttfasen, der Joni Mitchell og Tom Waits klinger med i både idé og arrangement. «Red Shoes Diary» er uansett en knallsterk debut, og med litt bedre redigering og tydeliggjøring i enkelte låter vil Kjersem/TUB Quartet ta steget rett opp i eliteklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer