Talent som bør temmes

Delvis godt om selvmord, utroskap og kreft.

OM UTROSKAP: Guro Hoftun Gjestad, til daglig featurejournalist i VG, er en av vinterens debutanter.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OM UTROSKAP: Guro Hoftun Gjestad, til daglig featurejournalist i VG, er en av vinterens debutanter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Anekdoten går om den gang Jens Bjørneboe og redaktøren gikk gjennom manuset til «Bestialitetens historie». Redaktøren strøk og strøk - til kun én side var igjen.

Eksempelet viser hvor stor potensiell makt en redaktør har, og dermed også ansvar. Særlig gjelder dette ansvaret for debutanter - slik som Guro Hoftun Gjestad.

Mot stupet Tablået i «Anfall» er ganske traust. Ella er 35 år gammel flink arkitekt som dras inn i et heftig utroskap med kollegaen Kristian. På hjemmebane er hun tidvis en dårlig mamma for lille Bess, og en uunngåelig noe kaldere hustru for sin pliktoppfyllende ektemann, Filip. Romanen formidler to parallelle historier. Ellas kunstnerbror begikk selvmord. Noen ganger er han den eneste hun kan betro seg til, post mortem, mens familielivet sakte skubbes mot stupet.

Lenge begeistres jeg av pulsen i beretningen. Den pågående sorgprosessen er godt beskrevet og ivaretatt mot det begjærlige trekantdramaet.

Gjestad har en effektiv og tidvis finstemt fortellerstil som når hun skaper kontrastene mellom broren som valgte livet bort, og søsteren som stadig reflekterer over hvorfor:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer