Talentfull soul

USAs voksne og fantastisk talentfulle svar på Craig David.

Philadelphia-artisten Music Soulchild (egentlig Taalib Johnson) er 2001s første store overraskelse fra USA. Han besitter smakfulle jazzreferanser, besjelede vokalkvaliteter og poppotensial så det suser etter.

Taalib synger med varm, innsmigrende soulrøst. Han har en stemme som er så dyp, rik og sensuell at dere kvinner vil elske ham - og som vil sørge for at han vil få stempel som en amerikansk Craig David - men som styrer unna den påtatte og påtrengende seksualiteten som R Kelly og andre r&b-smukkaser farer med.

«Aijuswanaseing» er et gjennomført skikkelig, utpreget personlig og utsøkt spilt og sunget album.

Musiq Soulchild er en tradisjonalist og en litt gammeldags romantiker, men han tilbyr likefullt kjøttfulle, oppdaterte beats, lekre samplinger og intrikate vokalarrangmenter som gjør ham til en fornyende soulartist. Mannens vokal fanger umiddelbart med sin oppriktighet og lekenhet, og hans myke fraseringer og totalt uanstrengte tilstedeværelse er dømt til å behage og besjele.

Det autentiske, organiske og improviserte er credoet til ledende nysoulskikkelser som Erykah Badu og D'Angelo. Musiq Soulchild har dette, i tillegg til at han skriver bra låter. Åpningslåtene «Girl Next Door», «You And Me» og «Just Friends (Sunny)» er en ren nytelse. Det holder ikke til nyklassikerstandard helt hjem, men er mer enn nok til å sikre seg status som årets soleklart beste skive så langt.