Talentløst av TV 2

15 år gamle Jeanette Vik er kastet ut av talentkonkurransen Idol på TV 2. Kanalen sjekket aldri om hun var gammel nok til å delta.

- Dette er veldig leit. Vi skulle gjerne hatt Jeanette med videre. Hun har vist et enormt talent og har kommet langt, men hun er for ung til å delta, sier pressetalsmann Bjarne Laastad til Dagbladet.no.

Reglene er klare. Du må være mellom 16 og 28 år for å delta i musikk-konkurransen Idol. Det er ikke Jeanette Vik, men hun hevder at hun trodde det var greit å fylle 16 år det året programmet gikk på lufta. Slik er dessverre ikke reglene. De har blitt annonsert blant annet på påmeldingsblankettene til Idol.

TV 2 mener Jeantte neppe har forsøkt å villede kanalen bevisst.

-Vi føler oss sikre på at dette ikke er gjort med vond vilje, sier Laastad.

Han innrømmer at alderskontrollen har vært alt for dårlig. TV 2 ber ikke om noe skriftlig dokumentasjon på deltakernes alder, men har bare spurt hver enkelt, opp til flere ganger.

Vil ikke kalle Jeanette en løgner

- Hvordan har dere spurt?

- Er du 16 år?

- Og hva svarte Jeanette da?

- 16

- Løy hun ikke da?

- Nei, jeg vil ikke kalle det løgn. Hun svarte slik fordi hun trodde det holdt å fylle 16 år det året programmet ble sendt, sier Laastad.

Han bekrefter at ingen av de andre deltakerne har oppfattet konkurransereglene slik, likvel hevder TV 2 at de kanskje ikke har vært tydelige nok på hva aldersgrensen har vært.

Avviser PR-stunt

Den irske popkonkurransen Popstars opplevde samme problem som TV 2. En deltaker som kom helt til finalen forsnakket seg og oppga sin riktige fødselsdato på et opptak. Det hele endte med at jenta ble kastet ut av serien, noe som fikk seertallene til å gå i taket og pressedekningen ble enorm.

- Har dere hatt en anelse om dette og ventet med å avsløre Jeanettes egentlige alder når finalen nærmer seg for å få størst mulig oppmerksomhet om den?

- Nei, det har vi overhodet ikke gjort. Det var Jeanette som fortalte oss at hun var 15, ikke vi som fant det ut. Vi trenger ikke mer drama enn det er i den serien, sier Laastad.

Jeanette Vik eller hennes mor er ikke tilgjengelig på telefon i kveld for kommentar. Tone Anette Elde, som røk ut i forrige runde fordi hun ikke var god nok for en finaleplass, tar nå over plassen til Vik. Hun hevder selv at hun er 16 år. Dagbladet.no er i kveld ikke kjent med om TV 2 har fått verifisert hennes alder, bortsett fra å spørre henne selv.

RYKER UT:</B> Jeanette Vik.
KOMMER INN:</B> Tone Anette Elde.