-  Talerør for terroristene

NRK og TV 2 beskyldes for å operere som talerør for terrorister når de viser gisseldramaer og autentiske drap på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forskningsassistent Anders Romarheim ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) er ikke nådig i sin kritikk mot masse- mediene, og da spesielt tv-kanaler som viste levende bilder av Kim Sun-Il som ber for sitt liv eller halshoggingen av den amerikanske forretningsmannen Nicholas Berg.

-  NRK og TV 2 opererer som mikrofonstativ for terroristenes propaganda, hevder Romarheim.

Avhengig av tv

-  Internasjonal terrorisme er nesten helt umulig uten massemedier, spesielt tv. Hensikten er å skape frykt, som de får god hjelp til. Tv-kanaler viser terroristenes egne videoer. Det er en helt bevisst strategi som terroristene lykkes med, sier Romarheim, som forsker på internasjonal terror og bruk av propaganda.

-  På den måten får terroristene regien, sier han.

Han mener ikke at mediene ikke skal formidle den grusomme sannhet, men han er oppgitt over at terroristenes egne videoer så å si uredigert bli kringkastet av tv-stasjoner verden over.

-  Al-Jazeera er desidert verst. Men selv om den er først ute, bør ikke NRK, TV 2, BBC, CNN og de andre tv-kanalene vise det samme. Alle tv-kanaler har et selvstendig ansvar, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer