Taletrengt thriller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tungrodd terrorismethriller fra tsartida. BOK: Nihilistene herjer i Moskva, men når spesialetterforskere blir sendt fra St. Petersburg, skvises den ellers så glitrende Erast Fandorin ut av politiledelsen. Men han klarer ikke å holde seg unna den eksplosive saken.

Eksotisk

Serien om det russiske etterforskningsgeniet Erast Fandorin har vært både underholdende, eksotisk og informativ, forfatteren Boris Akunin (som egentlig heter Grigorij Tsjkhartisjvili) er sprenglærd på pedagogisk riktig vis, og han har vekket til live tsartidas Russland på en utmerket måte for oss uinnvidde. I Fandorins syvende sak er vi i året 1891, og terrorbombere sprer frykt blant makthaverne.

Snikmorder

Erast Fandorin, nå etatsråd hos generalguvernøren av Moskva, har fått ansvaret for sikkerheten til den nye guvernøren i Sibir, men før Fandorin rekker å gjøre noe, har en frekk snikmorder kledd seg ut som ham og tatt livet av guvernøren på en utspekulert måte.

Skriver seg vill

Dette er et helt utmerket anslag til en typisk Akunin-roman, men denne gangen skriver han seg rett og slett vill i de adelige og byråkratiske irrgangene i det russiske maktapparatet. Jeg har aldri trodd jeg skulle bruke ordet kjedelig om en av Fandorin-bøkene, men «Etatsråden» utvikler seg til en ganske slitsom affære. Det er så mange taletrengte oberster og grever at handlingen mister framdriften godt og grundig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer