Taliban som musikal

Bollywood har laget film om Afghanistans Taliban-regime, komplett med sang og dans.

«Escape From Taliban» handler om en indisk kvinne som gifter seg med en afghansk muslim. Hun flytter til Afghanistan der hun driver et apotek, men til slutt må hun rømme landet.

Filmen er basert på den sanne historien om Sushmita Bandhopadhya. Hun flyktet fra Afghanistan etter at Taliban dømte henne til døden fordi hun nektet å konvertere til Islam, skriver den engelske avisa The Guardian. Bandhopadhya havnet i trøbbel fordi hun nektet å gå med burka. Taliban tolererte heller ikke at hun nektet å stenge apoteket. Hun ble blant annet angrepet av Taliban i sitt eget hjem.

Bollywood er kallenavnet til Bombay, verdens største filmby. Filmer fra Bollywood uten sang er nesten utenkelig, og «Escape From Taliban» har derfor fem sanger. Den ene handler om bryllupsfeiring, mens den andre er sunget av heltinnen som lengter hjem til India.

Sushmita Bandhopadhya spilles av Manisha Koirala, som også er et hett tips til hovedrollen i Bollywood-filmen om 11. september. Hindi-versjonen hadde premiere på indiske kinoer i forrige uke. «Escape From Taliban» er også laget på engelsk og vil bli lansert internasjonalt.

Dagbladet.no

PÅ FLUKT:</B> Filmen «Escape From Taliban» handler om en indisk kvinne som flykter fra Taliban-regimet i Afghanistan.