Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Talibans undertrykkelse

Du har fortsatt sjansen til å se dokumentarfilmen «Jung In the Land of Mujaheddin», om Talibans undertrykkelse av det Afghanske folk. Tirsdag blir det ekstravisning på Rockefeller i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Film fra Sør festivalen opplevde forrige uke en storm av mennesker som ønsket å se filmen «Jung In the Land of Mujaheddin» - en film om konsekvensene av 20 års krig i Afghanistan.

Veldig mange som ønsket å se filmen fikk ikke mulighet til det, Men fortvil ikke: Allerede Tirsdag blir filmen satt opp påny, på Rock Cinema på Rockefeller i Oslo.

Film Fra Sør er også i dialog med NRK.

-Vi håper NRK ønsker å kjøpe den. Det er viktig at så mange som mulig får se en film som denne. mener presseansvarlig Gunn Tove Grønsberg i Film Fra Sør.

«Jung In the Land of Mujaheddin» er møter med det Afghanske folk. Folk som har følt Taliban-regimet på kroppen, og som er villig til å fortelle sin historie.

Etter at russerne har trukket seg ut, har den fundamentalistiske Talibanbevegelsen tatt kontroll over samfunnet. En kirurg og en krigskorrespondent slår seg sammen og etablerer et sykehus. "Hus og skoler er brent ned, sønner har blitt drept på slagmarken og nesten alle er sultne", forteller en afghansk kvinne i filmen.

Filmen er laget i all hemmelighet, og er filmet over halvannet år. Den inneholder sterke bilder av operasjoner der tilskueren ikke blir spart for noe. Filmen viser oss et land som er ødelagt av krig, der det å overleve er et mirakel i seg selv.

Norsk filminstitutt har allerede kjøpt filmen, og det er mulig de skal gi den ut på video etterhvert.

Det blir lagt ut 500 billetter til visningen på Rockefeller på Tirsdag. Det er kun billettsalg i døra, som åpner klokka 19.30.

Hele Norges coronakart