Talkshowstjerna i ekstase over norske Kygo

Kygo (24) spilte hos Jimmy Fallon i natt.

SPILTE PÅ JIMMY FALLON: 
Kyrre Gørvell-Dahll, musikeren Kygo, hos General Konsulen i New York, etter møtet med Kronprinsparet i fjor.
Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix
SPILTE PÅ JIMMY FALLON: Kyrre Gørvell-Dahll, musikeren Kygo, hos General Konsulen i New York, etter møtet med Kronprinsparet i fjor. Foto: Johannes Worsøe Berg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kyrre Gørvell-Dahll (24), eller Kygo, har hatt en kometkarriere.

Han figurerte nylig på forsida av et av verdens største musikkmagasiner, Billboard, og har før det klatra opp hitlister verden over.

Det er én av grunnene til at han i natt var på besøk hos talkshowkongen Jimmy Fallon. Med sin tropiske, elektroniske musikk spilte artisten låta «Stole The Show» med Parson James på «The Tonight Show».

Han fikk en varm introduksjon av Fallon, som ekstatisk presenterte den norske sensasjonen:

FIKK KLEM: Etter opptredenen fikk Kygo en klem av programleder Jimmy Fallon. Han spilte låta «Stole The Show» på talkshowet, som i snitt har åtte millioner seere. Foto: Skjermdump/Tonight Show With Jimmy Fallon
FIKK KLEM: Etter opptredenen fikk Kygo en klem av programleder Jimmy Fallon. Han spilte låta «Stole The Show» på talkshowet, som i snitt har åtte millioner seere. Foto: Skjermdump/Tonight Show With Jimmy Fallon Vis mer

- Vår neste gjest er den raskeste artisten i historien til å ha truffet en milliard strømminger på Spotify. Gi en applaus for Kygoooo!

Millioner av seere Nettmagasinet Headline Planet var først ute med å omtale opptredenen. I forkant av opptredenen tok stjerneartisten til Twitter for å dele sine forhåpninger.

«Superspent på kvelden! @iamoparson og jeg skal framføre en veldig spesiell versjon av «Stole The Show» på @FallonTonight!», skrev stjerna halv ni norsk tid i går kveld.

«Tonight Show Starring Jimmy Fallon» flere millioner seere, skriver Variety. Gjestelista er alltid eksklusiv, med stjerner som Selina Gomez og Ariana Grande som selvskrevne gjester.

Dette er ikke første gang Kygo gjester et amerikansk talkshow. I januar tok han turen for å besøke Ellen DeGeneres, til hennes selvtitulerte talkshow.

Der spilte han samme sang som hos Fallon, en låt som i skrivende stund er hørt 344 millioner ganger på Spotify.

- Ganske vilt I oktober i fjor møtte Dagbladet Kygo i New York. Bergenseren hadde allerede nådd langt da, med én singel inne på den offisielle amerikanske hitlista Billboard Hot 100.

Han kunne fortelle at karrieren så langt hadde vært et eventyr.

- Det var ganske vilt. Jeg trives veldig godt. Det var aldri noe mål å bli kjent, men det er veldig gøy å få den responsen jeg får på sangene mine. Og da er vel medieoppmerksomheten en del av pakka. Det er gøy å vite at musikken min spilles så mye, og at så mange mennesker hører på musikken min, sa artisten.

I New York møtte han blant andre kronprinsparet.

Kronprinsesse Mette-Marit omtalte 24-åringen som en «skjønn, ung mann», mens kronprins Haakon avslørte at han er fan av den norske EDM-musikken.

- Jeg synes det er kjempebra musikk. Det er litt for alle aldre, sa hans kongelige høyhet til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer