Tallene fram

Ekteparet Harlem Brundtland kommer antakelig til å tjene rundt 20 millioner kroner på de tre bøkene de utgir 1996- 98. Jeg legger da til grunn at bind 2 av Gros memoarer blir en like stor salgssuksess som bind 1, og holder skatten foreløpig utenfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er fantastisk å tenke på. Over tre små år grunnlegges her en betydelig formue. Forsiktig sagt bør den kunne gi et par millioner i årlig avkastning. Med et dristig grep burde den kunne økes til 30, 40, ja kanskje 50 millioner i løpet av ekteparets levetid.

Hvor kommer alle disse pengene fra?

De kommer fra bokkjøpere som er interessert i Gro og Arne Olav og som vil lese om deres liv, eller som mener at de burde gjøre det, eller tror andre i alle fall gjør det. Det er ikke godt å si hvorfor noen kjendisbøker går, andre ikke. Både Bratteli og Benkow nådde samme astronomiske opplag, la oss huske det. Men tre kjempeselgere tre år på rad innen samme familie, det blir en helt spesiell akkumulasjon.

Nærmest en landsinnsamling, egentlig. For her toger jeg og du og Hansen og naboen fram på rekke og rad, og alle legger vi 298 kroner på disken for den gode sak. Femti kroner eller så av dette går rett til ekteparet på Bygdøy. Med hilsen fra hele Norge, fra folkets beundrende, bevegede, dypt påvirkede brede masser. Takk for at dere har gjort det så godt, Gro og Arne Olav! Nå vil vi lese om dere...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer