Tallene på arbeidsledige går opp og boligsalget går ned

Situasjonen i Rogaland må tas på alvor.

Vil satse på de unge: Vi har ikke råd til å miste ungdommene våre. Når situasjonen har stabilisert seg vil vi være avhengige av den kompetansen disse ungdommene har, skriver Janne Johnsen. Foto: Privat.
Vil satse på de unge: Vi har ikke råd til å miste ungdommene våre. Når situasjonen har stabilisert seg vil vi være avhengige av den kompetansen disse ungdommene har, skriver Janne Johnsen. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rogaland er i en omstillingsfase. Statistikken på arbeidsledige går opp og boligsalget går ned. I arbeidet med å gjenvinne balansen er det viktig å ikke glemme fremtidens generasjon. Det er de som utdanner seg i dag som skal drive Rogaland og Norge videre i morgen.

En økende arbeidsledighet i vår region medfører utfordringer. Det er likevel viktig å huske på at vi har gått fra veldig lav til lav ledighet. Men dette er nok til mager trøst for alle dem som i disse dager opplever en ny og vanskelig hverdag.

Vi skal ta dagens situasjon på alvor. Derfor gjennomfører vi i Rogaland Mulighetsarenaen der alle gode krefter bidrar for å vise hvilke muligheter som finnes for de som nå står uten arbeid. Det være seg innenfor omskolering, videreutdanning, fullføring av påbegynt utdanning, eller kanskje utvikle en idé man har sittet på lenge og slippe ut gründeren man gjerne går med i magen. Folk trenger muligheten til å møte noen som kan vise dem veien videre, det legger vi til rette for.

Men den største utfordringen ligger i å ta vare på generasjonene som kommer etter oss. Rogaland har lenge vært et foregangsfylke når det gjelder yrkesfagopplæring og arbeidet vi gjør med lærlinger. Dette er jeg umåtelig stolt av, og hjertet mitt brenner for disse ungdommene. Og det er nå vi skal vise hva vi er gode for! Ikke fordi vi skal bevise noe for andre, men fordi den yrkesfaglige kompetansen vil være helt nødvendig for å få hjulene til å gå rundt. Vi må vokte oss vel for å ikke komme i en situasjon der vi har skremt ungdommen fra å bli tømmermann eller elektriker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.