Tallkongen

«The Imitation Game» er en trygg film om en utrygg mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «The Imitation Game» er historien om en mann som ikke klarer å skjule sin personlighet, laget av en mann som ikke viser nok av sin egen.

Kompetent og trygg Det som fortelles er historien om Alan Turing, matematikeren som knekket tyskernes kodemaskin Enigma under krigen, men som måtte holde innsatsen hemmelig og som begikk selvmord etter å ha blitt dømt for sin homofile legning og kjemisk kastrert.

Den fortelles av norske Morten Tyldum, som får sin internasjonale regidebut og som med dette nok overbeviser urolige Hollywood-topper om at han trygt kan få roret på flere stjernetunge skuter. «The Imitation Game» er velsmurt, men anonym historieformidling: Kompetent, konvensjonell og litt flat.

Eureka-øyeblikk Turing spilles av Benedict Cumberbatch som intens, utålmodig, og enerverende for omgivelsene, med en høytflygende intelligens og sosiale ferdigheter så svake at han kan framstå som mildt autistisk. Etter å ha blitt lønnlig rekruttert av britiske myndigheter legger han seg ut med teamet sitt og kolliderer med militære protokollryttere, legemliggjort av Charles Dance, som har det i seg å være en langt sterkere og farligere antagonist enn hva manus gir ham lov til her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer