- Tallmaterialet er svært mangelfullt

Kulturministeren vet ikke hva Norge faktisk får igjen for 18 millioner.

GLAD FOR UTREDNING: Kulturminister Anniken Huitfeldt (i midten) skal bruke 400.000 kroner på å kartlegge hvordan det går med norsk musikkeksport. Fra venstre: Kathrine Synnes Finnskog, styremedlem i Music Norway, Inger Dirdal, direktør i Music export Norway, Kristin Danielsen, direktør i MIC Norsk musikkinformasjon og Leif Holst Jensen, styreleder i Music Norway.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
GLAD FOR UTREDNING: Kulturminister Anniken Huitfeldt (i midten) skal bruke 400.000 kroner på å kartlegge hvordan det går med norsk musikkeksport. Fra venstre: Kathrine Synnes Finnskog, styremedlem i Music Norway, Inger Dirdal, direktør i Music export Norway, Kristin Danielsen, direktør i MIC Norsk musikkinformasjon og Leif Holst Jensen, styreleder i Music Norway. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

18 millioner bevilges årlig gjennom ulike støtteordninger fra kulturdepartementet of UD til styrking av norsk musikkeksport. Men hva vi faktisk får igjen for pengene, finnes det ingen helhetlige og gode tall på.

- Når det gjelder hva, hvor, og på hvilke områder norske artister tjener penger i utlandet, er tallmaterialet vi sitter på svært mangelfullt, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til Dagbladet.

Utredning Derfor skal nå kulturdepartementet, gjennom kulturrådet, få laget en analyse av norske artisters platesalg og andre inntekter for musikkbransjen i utlandet, slik våre naboland Sverige og Danmark har. Til arbeidet er det satt av 400 000 kroner.

Kulturrådet vil nå legge arbeidet med rapporten ut på anbud, og den skal være klar i løpet av 2013, forteller Huitfeldt.

- Vi må behandle musikkbransjen som en næring, og da er det viktig å få laget denne utredningen, sier hun.

- Vekstnæring - Hva skal dere bruke utredningen til?

- Utredningen vil gjøre det lettere for oss å se hvor vi bør bruke ressursene fremover. Den vil gi oss bedre argumenter for en økt satsing på musikkeksport, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer