Talltull

Ikke fugl eller fisk, men kalkun!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Walter Sparrow (Jim Carrey) får boka «The Number 23» i bursdagsgave, og relaterer raskt til innholdet. I boka forfølges karakterene av nummeret 23, noe som driver dem til mord og selvmord. Og da Sparrow finner 23 par sko i skapet til kona, og blir bitt av hunden Ned, hvis navn er satt sammen av den fjortende, femte og fjerde bokstaven i alfabetet, skjønner Sparrow at han står til knærne i skit. Han føler seg forfulgt av nummeret, og ikke minst boka, men likevel bruker han ei uke på å lese den relativt slanke romanen, som kanskje kan forklare hans indre uroligheter og drømmer om å ta sine nærmeste av dage.

Hvorfor karakterene plages sånn av nummeret, forklares egentlig aldri i filmen.

Men regissøren har nok tenkt at nummeret 23 vil framstå fryktinngytende alene. Smak på det: 23. Skumle greier.

Handlingsmessig høres «The Number 23» ut som en parodi på psykologiske thrillere, men dessverre snakker vi om en film laget av en regissør som tar sin kunstneriske integritet særdeles alvorlig. Schumacher har kvalitetsfilmer som «Falling Down», «Tigerland» og «Phone Booth» på cv-en, og mener nok alvor også med dette dramaet. Og Charles Manson ble tross alt født 12. november. Og 11 pluss 12 blir jo 23, så ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.