Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Talsnes slutter som nyhetssjef i TV 2

Etter ni måneder i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 1. august i fjor tok Stål Talsnes over som nyhetsredaktør i TV 2 etter Kjell Øvre Helland.

Men etter bare ni måneder i jobben gir han seg. Jan Ove Årsæther (34) tar over stillingen.

- Talsnes la en plan for en omorganisering av organisasjonen, som han ikke fikk til slik han ville. Derfor har han trukket denne konklusjonen, sier konserndirektør Rune Indrøy til Dagbladet.no.

Bestemt i helgen

Talsnes har hatt ansvaret for nyhetsredaksjonene i Bergen og hovedstaden, utenriksredaksjonen, Magasinet og TV 2s lokalkontorer.

I april fortalte han om omorganiseringen i et intervju med Dagbladet.

- Det vil bli en omstokking. Noen vil få de samme kortene som før. Noen vil få litt bedre og noen litt dårligere kort, slik de ser det. Men dette blir ingen revolusjon - vi skal bare justere organisasjonen, sa han.

- Var Talsnes uønsket blant de ansatte?

- Det har ikke jeg hatt noen føling med, sier Indrøy, som forteller at avgjørelsen om Talsnes avgang ble fattet i helgen.  

Talsnes vil nå gå over til en annen stilling i organisasjonen.

- Jeg har elsket denne jobben når det gjelder alt som har med sendingene, reportasjene og journalistikken å gjøre. Jeg liker også å fronte og forsvare TV 2-nyhetene utad. På disse områdene synes jeg at vi har fått til mye bra. Men jeg har ikke lykkes i å gjennomføre en helt nødvendig omorganisering av TV 2-nyhetene. Det tar jeg nå konsekvensen av, og trekker meg som nyhetsredaktør, sier han ifølge en pressemelding fra kanalen.

Erfaren erstatter

Den nye nyhetsredaktøren Jan Ove Årsæther har bakgrunn fra Møre-Nytt, Sunnmørsposten, Aftenposten og Dagens Næringsliv før han kom til TV 2 i 2000, heter det i pressemeldingen.

- Vi har gjort det valget fordi han er en solid fagmann som har bred oppslutning i redaksjonene i Oslo og Bergen. Vi har stor tiltro til at han vil håndtere jobben på en utmerket måte. Han er for tiden stasjonert i Bergen, men har en solid base også i Oslo, sier Indrøy.

Årsæther tar over jobben med umiddelbar virkning.

<B>SLUTTER: TV 2s nyhetsredaktør Stål Talsnes går av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!