Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Forever Yours - Avicii Tribute» - Kygo, Avicii, Sandro Cavazza

Tam hyllest

Kygo har ferdigstilt låta Avicii aldri rakk å fullføre.

HYLLER IDOLET: Kygo har aldri lagt skjul på at svenske Avicii var hans store forbilde som DJ, musiker og låtskriver. Nå gir bergenseren ut en singel basert på Aviciis uferdige låt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HYLLER IDOLET: Kygo har aldri lagt skjul på at svenske Avicii var hans store forbilde som DJ, musiker og låtskriver. Nå gir bergenseren ut en singel basert på Aviciis uferdige låt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

SINGEL: Det var ikke fritt for grining på dansegulvet da gode musikkrefter hyllet Avicii med en arenakonsert i Stockholm før jul.

Blant bidragsyterne var vår egen Kygo, som kanskje hadde levd en striskjorte og havrelefse-aktig tilværelse som Kyrre Gørvell-Dahll – hadde det ikke vært for sitt svenske forbilde.

«Forever Yours - Avicii Tribute»

Kygo, Avicii, Sandro Cavazza

3 1 6

EDM/pop/tropisk house

2020
Plateselskap:

Universal Music

«Ikke en av de største låtskattene Avicii etterlot seg.»
Se alle anmeldelser

Ga publikum sniklytt

Avicii, hvis fødenavn var Tim Bergling, tok sitt eget liv våren 2018. Knappe to år tidligere spilte han sin siste konsert på Ibiza.

Grynete mobilopptak viser at publikum da fikk en sniklytt på «Forever Yours», låta Avicii selv aldri rakk å fullføre.

Nå får «Forever Yours» evig liv likevel.

Sammen med svenske Sandro Cavazza, som var med på å skrive låta sammen med Avicii, har Kygo finpusset produksjonen. I dag utkommer «Forever Yours - Avicii Tribute» som singel.

Tropisk dryss

Kygo legger seg tett opp til Aviciis opprinnelige lydbilde. Bergenseren har beholdt både de spanske gitarene og saksofonriffet som preget Aviciis liveversjoner av låta i 2016.

Samtidig har 28-åringen gitt EDM-kaka et aldri så lite tropisk dryss.

Mens Avicii valgte seg hardtslående trommebeats og «drops» som gir sug i magen, leder Kygos rytmer og produksjon tankene til palmesus og paraplydrink. Svenskens framtredende pianoriff er erstattet av bløte synther i bakgrunnen.

Tamt

Sandro Cavazzas noe nazzale, mørke vokalklang gir «Forever Yours» et visst særpreg. Men totalt sett blir singelen for glatt til at den fester seg i nevneverdig grad.

Låta hadde kledd et ekstra parti som ga mer motstand, eller en produksjon som ga større grunn til å spisse ørene.

Kanskje har ærefrykten blitt for stor til at Kygo ville røske for mye ved utgangspunktet.

SAMARBEIDET: Sandro Cavazza synger blant annet på Avicii-hiten «Without You». Her opptrer svensken under hyllest-konserten for Avicii i desember. Foto: NTB scanpix
SAMARBEIDET: Sandro Cavazza synger blant annet på Avicii-hiten «Without You». Her opptrer svensken under hyllest-konserten for Avicii i desember. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men som lytter blir dette tamt.

«Forever Yours - Avicii Tribute» er en streit hyllest til en av de store hitsnekkerne på denne siden av tusenårsskiftet. Men Kygo og Sandro Cavazza hadde vært tjent med å utfordre seg selv i større grad.

Skjønt, «Forever Yours» er ikke en av de største låtskattene Avicii etterlot seg.

Singelen funker nok fint som bakgrunnslåt under både Ibiza-sol og på skandinavisk slapseføre. Forhåpentligvis kan den også samle inn noen kroner til fondet som Aviciis foreldre har stiftet i sønnens minne.

Men at den vil utløse grining på dansegulvet har jeg liten tro på.