Tam med turban

Først da Erykah Badu kastet det digre vepsebolet av en turban, sto fram som snauklipt og dro i gang «Cleva», begynte konserten å få puls i den små-hustrige Molde-kvelden på Romsdalsmuseetsnaturlige amfi.

MOLDE (Dagbladet): Men da hadde Miss Badu allerede brukt den flotte stemmen sin på seks temmelig uinteressante låter, og bandet nøyd seg med å spille mer som et rutinert studioband enn en inspirert gjeng. Soul anno 2001 kan være temmelig kjedelig musikk, selv med Erykah Badu som yppersteprestinne, men da denne reporter måtte løpe etter omtrent halvspilt konsert, kunne det virke som om hun og bandet hadde gjemt det beste til den siste timen.

«Other Side of the Game», «Time's A Wastin'» og «Penitentiary Philosophy» innledet den sterkt forsinkede konserten, fulgt av «Didn't Cha Know» og «My Life». Badu sang dem som om hun mente det, og holdt en liten andakt om frihet og guden i oss alle, southern style , men det ville liksom ikke ta skikkelig av. Kanskje skyldes det melodier som ikke går noe sted, sammenliknet med hva Aretha Franklin hadde å jobbe med på '60-tallet, er Erykah Badu temmelig nødstilt. Og kommer dermed litt til kort, selv om kompet er funky og presist, klangbildet til tider nyansert og hun selv en artist med udiskutable kvaliteter.