Tam thriller fra Eks-Ludlum

Ludlum-idé om amerikansk spion i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Robert Ludlum døde våren 2001, men nye bøker fra hans hånd strømmer fortsatt ut. De ble neppe skrevet av Ludlum, «Tristanbedraget» - utgitt i USA i 2003 - sies å basere seg på en skisse Ludlum skrev like før han døde, den skal siden være fullført av en ukjent «ghost writer».

Laber spenning

«Tristanbedraget» skiller seg fra andre Robert Ludlum-thrillere på flere måter. Den mest åpenbare er at nesten hele boka foregår i Moskva under andre verdenskrig, Ludlums andre bøker var i hovedsak lagt til nåtida. Men den viktigste forskjellen er rett og slett i spenningsnivået. «Tristanbedraget» kan ikke på noe punkt vise til samme spenningsoppbygning eller intensitet som en god Ludlum-thriller gjorde. Hovedpersonen er den amerikanske playboyen og agenten Stephen Metcalfe, som holder til i Paris når boka begynner høsten 1940. Han er en notorisk kvinneforfører, men hans store kjærlighet er den russiske ballerinaen Svetlana Baranova. Så når han får tilbud om å dra til Moskva for å stikke kjepper i hjulene på samarbeidet mellom Sovjet og nazistene, tenker han seg ikke om to ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer