Tamagotchi er tilbake

Denne gangen i voksenversjon som kan gi deg en date og få barn.

(Dagbladet.no): Den er den ultimate nerdedingsen. En eggeformet nøkkelring med en elektronisk kylling i enden. I 1996 dukket den elektroniske kjæledeggen Tamagotchi opp for første gang.

Takket være selskapet Bandai utviklet store deler av verdens barn (og endel voksne) kraftige morsinstinkter for Tamagotchiene. Nestekjærlighet og omsorgstrang blomstren, noen sank til og med så lavt som til å sitte barnevakt for andres Tamagotchi.

Nå er Bandai klar med den neste generasjonen elektronisk kjæledegge eller plageånd. Tamagotchi Plus er snart klar for verden, og den nye generasjonen skal kunne gå på stevnemøter, bli forelsket og få barn, melder Reuters.

Den nye e-kjæledeggen får infrarød port som gjør at den kan kommunisere med andre artsfrender. Den kommer i seks farger og har fortsatt et lite display som viser hvordan kyllingen vokser. Prosessoren er blitt fem ganger så rask og skjermen har doblet oppløsningen.

Fortsatt er det sånn at eierne må trykke på tre knapper for å gi kyllingen mat og medisiner og leke med den digitale kameraten. Omsorgssvikt kan føre til raserianfall og i ekstreme tilfeller døden.

Innen mars 2005 håper Bandai at de har solgt to millioner enheter av det som oversatt betyr «søtt lite egg». Det er ennå ikke klart når nøkkelringen kommer for salg i Norge. Men fra mars kan den bestilles fra selskapets nettbutikk, skriver Gamespot.com.

Prisen blir rundt 150 kroner. Den gamle \'gotchien solgte i hele 40 millioner eksemplarer.

<B>RELANSERES:</B> På en pressekonferanse i Tokyo i dag ble den nye tamagotchien relansert. Denne gangen infrarød kommunikasjon.