DEBATT

Debatt: Dakota Access Pipeline og DNB

Tamt fra DNBs kommunikasjonsrådgivere

Vi vet her og nå at det er et miljøfiendtlig prosjekt og at urfolks rettigheter blir brutt. 

HOLDER STAND: Demonstranter ved Standing Rock Indian Reservation i Mandan, Nord-Dakota i helga. Foto: Stephanie Keith / Reuters / NTB Scanpix
HOLDER STAND: Demonstranter ved Standing Rock Indian Reservation i Mandan, Nord-Dakota i helga. Foto: Stephanie Keith / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter at jeg 4. november stilte flere betimelige spørsmål til DNB angående deres lån til oljerørledningen Dakota Access, har jeg ventet spent på svar. Torsdag tikket et realt ikke-svar inn. Flere av de viktige spørsmålene ble ignorert fullstendig.

Siden det kan virke som DNB ikke har gjort hjemmeleksa si, har jeg noen tips til kilder og diskusjonsoppgaver for videre arbeid. Kildene er for selvrefleksjon. De kan dessuten anbefales for alle andre og! Deretter forventer jeg et nytt og seriøst svar på mine spørsmål. Svarer dere ikke seriøst denne gangen vil jeg ikke bare finne meg ny bank selv, jeg vil jobbe for at alle jeg kjenner og deres venner skal gjøre det samme.

Oppgave 1: Se TYT Politics sin Youtube-video «Explained: Dakota Access Pipleline IS ON Treaty Land». Diskuter så om det var og er ok å bryte avtalen fra 1851 og bygge oljerør i landområdene urfolket ble lovet.

Oppgave 2: Se deretter Unicorn Riot sin korte Youtube-video fra en fredelig protest i North Dakota og politiets behandling av aktivistene som er ute i iskaldt vann. Dette foregikk på en hellig gravplass for Sioux-stammen, og utenfor sheriffens egentlige jurisdiksjon. Hva skiller behandlingen av urfolket i dag fra den historiske behandlinga av urfolk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer