Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tande-P. måtte pantsette huset

Tande-P. sliter med økonomien. Samme dag som Tande-P Drift AS ble slått konkurs, måtte han pantsette privatboligen på Vormsund for ytterligere 1,5 millioner.

Alf Tande-Petersen går en økonomisk tøff tid i møte. Boligen på Vormsund hvor han bor sammen med sin kone og tre barn, ble kjøpt for to millioner i 1988. Nå er den pantsatt for totalt 5,5 millioner kroner. Det er over tre millioner mer enn lokale meklere Dagbladet har snakket med tror de kan få for det 190 kvadratmeter store huset.

Restaurantprosjektet har vært en finansiell katastrofe for NRK-programlederen. Etter to års jobbing uten en krone i lønn, sitter Tande-P. med et personlig tap på over fire millioner kroner. På likningen for 2001 var han oppført med 2382000 kroner i formue, det gjør han neppe i år.

Drømmen om et restaurantimperium har blitt et økonomisk mareritt også for Tande-P.s privatøkonomi.

Regning på fire mill.

- Tande-P. står personlig ansvarlig for 500000 i selvskyldnerkausjon for selskapets kassakreditt hos Nordea. Han må også dekke en selvskyldnerkausjon på 150000 kroner i forbindelse med Tændis i Verdal. I tillegg blir han som styreformann holdt ansvarlig for et utestående skattetrekk på over 150000 kroner for desember, sier bobestyrer Viggo Scherger.

Fra før er det kjent at han står solidarisk ansvarlig med forretningspartner Ivar Johansen og skal dekke halvparten av hans tap på 6,5 millioner kroner.

Til sammen vil Tande-P.s private regning komme på over 4 millioner kroner.

Kjøpte varelager

Økonomisk trøbbel til tross, det er nå klart at Alf Tande-Petersen og Ivar Johansen vil fortsette driften på tre av restaurantene.

- Vi har solgt driftslageret på Lillestrøm og varelager fra fire av restaurantene til Tande-P AS for 250000 kroner. Vi kunne ikke fått så mye av noen andre, da det er Tande-P.s eget selskap Tande-P AS som sitter på leiekontraktene og i realiteten er eneste aktuelle kjøper, sier Viggo Scherger.

Ifølge Scherger skal Café Alf i Vormsund, Brasserie på Lillestrøm og Tændis Nerby'n i Trondheim åpne igjen så fort stedene får godkjent søknadene om skjenkebevilling.

- Trenger pengene

- Er det ikke litt rart at Tande-P. kaster seg inn i restaurantbransjen igjen så kort tid etter konkursen?

- Jeg vet ikke. Tande-P. sier han trenger penger. Jobben i NRK er jo en godt betalt bigeskjeft, men den er jo ikke fast, sier Scherger.

Tande-P. var heller ikke i går tilgjengelig for kommentar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling