Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tande-På plass igjen

I kveld er Tande-P. tilbake i rampelyset med «Ditt livs sjanse». Han er også i full gang med planleggingen av nytt lørdagsshow på NRK, og samtidig skriver han på en ny revy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld er Tande-P. tilbake i rampelyset med «Ditt livs sjanse». Han er også i full gang med planleggingen av nytt lørdagsshow på NRK, og samtidig skriver han på en ny revy. Klokka 19.30 i kveld overtar Tande-P. stafettpinnen i «Ditt livs sjanse» etter Hallvard Flatland, som har meldt overgang til TV2. I forrige runde hadde programmet et gjennomsnittlig seertall på 982000. På det meste fulgte hele 1,5 millioner nordmenn deltakernes kamp om en bit av NRKs millionkake.

- «Ditt livs sjanse» er et godt konsept. Derfor sa jeg ja, sier Tande-P.

Han har ingen planer om å kutte navlestrengen til NRK, selv om han kunne tjent det dobbelte hos andre tv-kanaler.

Frykter konkurransen

- Jeg har et godt forhold til NRK, og har kontrakt i to eller tre år til. Derfor ser jeg ingen grunn til å skifte kanal, sier Tande-P.

En halv time ut i programmet går erkerivalen Arve Juritzen på lufta med «Vil du bli millionær?», som har trukket opp mot 900000 seere til TV2 på fredagskvelden.

- Det er klart jeg frykter konkurransen. Arve Juritzen er en flink kar, han kan det han holder på med, sier Tande-P.

I første rekke skal «Ditt livs sjanse» sendes fram til jul, sannsynligvis helt til påske 2001.

Nytt program

I fjor høst hadde Tande-P. stor suksess med «Høyt skattet» sammen med «Fridtjof». Denne uka har han vært både i Cannes og London for å hente ideer til et flunkende nytt program, som etter planen dukker opp neste høst på NRK1.

- Jeg er inne i en planleggingsfase, og har for øyeblikket flere ting som ser interessante ut. Nå reiser jeg rundt for å se og finne inspirasjon. Et godt program er avhengig av et godt konsept, og for å lykkes må man lage noe nytt. Først må jeg finne en idé jeg stoler hundre prosent på, deretter må jeg ha full kontroll over innholdet, sier Tande-P.

Han utelukker ikke at det kan bli noe i samme gate som «Tande-På programmet» fra 1992, som på det meste hadde over to millioner seere.

Det er det høyeste tallet et norsk underholdningsprogram noensinne har oppnådd, og er Norges tredje mest sette tv-program gjennom tidene, bare slått av VM-kampen Norge- Mexico og den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Oslo i 1995.

Revy på trappene

Tande-P. er ikke kjent for å hvile på sine laurbær. Halvt hemmelig sitter han hjemme og skriver på en ny revy, som sannsynligvis vil få oslopremiere neste høst. Tande-P. har tidligere laget revy sammen med både Ole Paus og Klaus Hagerup.

- Jeg skriver i kompaniskap med en annen, og er godt i gang med arbeidet. Det er alt jeg kan si, sier Tande-P.

PÅ PLASS: I kveld er Tande-P tilbake i rampelyset med "Ditt livs sjanse".