Tande-Petersen, Alf

Slik ble jeg forfatter:

Før jeg skrev min første skjønnlittterære bok, hadde jeg skrevet et tjuetall andre bøker: Humor, vitsesamlinger, allergibok og pappabok. Det var Gyldendal som fikk meg i gang med den første boka i 1981. Underveis i det jeg vil kalle mitt «gavebok-forfatterskap», meldte lysten seg til å skrive en «ordentlig» bok.. En dag i 1994 begynte jeg bare. Jeg skrev kriminalromanen «Bedre sant enn aldri» helt ferdig før jeg leverte den til forlaget.

Min beste leseropplevelse:

- Den ligger helt tilbake i tenårene: «Onkel Toms hytte» av Harriet Beecher Stowe. Selv om jeg siden har hatt stor glede av bøker, har jeg ikke vært i nærheten av det altoppslukende forholdet jeg hadde til denne boka.

Skrivesituasjon:

- Jeg skriver krim, og begynner med å planlegge plottet. Det ligger konstant i bakhodet, klart til å få oppmerksomhet under en flyreise, i bilen, på tursiten. Når hovedlinjene er klare, begynner jeg å skrive - og da reiser jeg bort i en periode på to-tre uker og skriver til det sier stopp. Deretter følger en tredje periode med korrigering, renskriving og justering av plottet.

Mitt forhold til Internett:

- Der har jeg ennå ikke satt min fot. Jeg er overbevist om at oppslagsverkenes tid ennå ikke er over.

Dagbladet :på nettet, 09.09.1999