Tangent- talent

BERLIN (Dagbladet): Merk deg navnet Hans Petter Tangen (21), en ny, kommende mesterpianist fra Karmøy. Mål: Å nå like langt som forbildet, Leif Ove Andsnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han har alle muligheter til å greie det. Hans Petter er et talent utenom det vanlige, sier Jiri Hlinka - tsjekkeren som har hovedæren for at Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse er blitt verdensnavn.

I sin første internasjonale tevling, i den 23. Smetana-konkurransen i den tsjekkiske byen Hradec Kralove, gjorde Tangen rent bord i konkurranse med unge klaverbegavelser fra Japan, Australia, Russland, Tsjekkia og nesten 40 andre land.

Ikke bare vant han førsteprisen sammenlagt. For sin framføring av Béla Bartsks «Suite, opus 14» tok han prisen for beste tolkning av en komposisjon fra det 20. århundre.

Startet som seksåring

- Nå er det bare hjem for å øve, øve, øve. Disse prisene var en fantastisk inspirasjon. De ga meg selvtillit, sier Hans Petter Tangen til Dagbladet.

I likhet med Leif Ove Andsnes er han fra Karmøy, og har de siste fire årene hatt samme lærer, Jiri Hlinka. Også Hans Petter startet hos Laila Laurents Pedersen ved Karmøy kommunale musikkskole, som seksåring. Nå studerer han ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo på tredje året ved siden av timene med Hlinka i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer