- Tangerudbakken viser et bilde som ikke stemmer med virkeligheten

Leder av Norsk Forbund for Utviklingshemmede er kritisk til framstillingen av folk med Downs i media.

TANGERUDBAKKEN BORETTSLAG:  Her er Cecilie P. Nilsen, Hege-Anette Havik, Hansine Finvik, Olav Grimdalen Jr, Bjørn Terje Axelsen og Hans Korsgaard i Tangerudbakken borettslag. Foto: John T. Pedersen
TANGERUDBAKKEN BORETTSLAG: Her er Cecilie P. Nilsen, Hege-Anette Havik, Hansine Finvik, Olav Grimdalen Jr, Bjørn Terje Axelsen og Hans Korsgaard i Tangerudbakken borettslag. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aleksander Helmersberg har blitt hyllet av stortingspolitikere, statsminister Erna Solberg og en rekke lesere og foreldre siden han postet et innlegg på hans egen Facebook-side før helgen. 

I innlegget raser han mot Radioresepsjonens harselering av folk med Downs syndrom. Selv er han pappa til Milla (3) som har Downs syndrom. Facebook-innlegget førte til en storm på twitter og facebook.

Det endte med at Radioresepsjonen la seg flate og Tore Sagen ba om unnskyldning på Twitter.

Helmersberg har hele tiden understreket at kritikken ikke er rettet spesielt til Radioresepsjonen, men generelt til folks holdninger overfor mennesker med Downs syndrom.

• Les hele innlegget her!

- Stemmer ikke med virkeligheten Jens Petter Gitlesen, forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU), setter pris at Radioresepsjonen har bedt om unnskydning, og er helt enig i at folks holdninger må endres.

- Jeg syns jo det er fint at de har bedt om unnskylding, men det vi sliter mest med er at vi er for lite framme i media. Det er vanskelig å få politikernes oppmerksomhet, samtidig som ingen som er så avhengige av velferdsstaten som mennesker med utviklingshemming, sier han og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer