Tangoen – magi og mote

En på alle måter fargerik bok om et tidløst fenomen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Tango er en dans, men også et symbol. Tango danses overalt, inkludert Norge. Vi forbinder tango både med Finland og Frankrike, men kanskje først og fremst med Argentina.

Tango er en kultur, et rituale – en kjærlighetsakt og en beruselse. For noen er den et yrke, for andre en atspredelse. Nettopp tangoens mangfold gjør at det kan skrives interessant om den – slik litteraturviteren, journalisten og tangodanseren Fredrik Drevon gjør det i sin fargerike bok «En dans på roser – argentinsk tango før og nå.»

Balansen

Drevon ramlet inn i tangoens verden under et besøk i Argentina i 2002 og ble fort frelst. Over lang tid har han fulgt tangoens spor over kloden – og har skrevet en sjarmerende og rikt illustrert rapport om fenomenet. Boka er ingen sammenhengende historie, snarere en collage som består av betraktninger og reportasjer, intervjuer og analyser – litt hulter til bulter. Tangoen blir definert en rekke ganger ut gjennom teksten. Allerede i innledningen skriver Drevon følgende: «Tango er søken, flukt, meditasjon, svermeri, kraft, rytme, linje, og mest av alt: Kroppen i bevegelse. Tango, både som kunstuttrykk og hverdagsaktivitet, handler om å utforske motsetninger og finne balansen…Tangoens hemmelighet er muligheten for kommunikasjon som ligger i å beherske et avansert, ikke-verbalt språk, der en fører og følger.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer