Tanja Foss (42) ville bare ha sitt eget sted på internett. 80 000 fulgte etter

Lagt fra bunnen: Tanja Foss har høyrt folk kalle Facebook-gruppa hennar for "vår tids husmorskule". Foto: Privat 
Lagt fra bunnen: Tanja Foss har høyrt folk kalle Facebook-gruppa hennar for "vår tids husmorskule". Foto: Privat  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIN FEED: Hadde denne gruppa vore ein landsby ville eg ha flytta hit. Slike tilbakemeldingar får ofte Tanja Foss, grunnleggar av «Mat fra bunnen», ei av dei gigantiske private gruppene som har vekse fram på Facebook. Ho ville berre ha ein stad på internett som var hennar, ein stad der ho bestemte. Ei side som var positiv og trygg. Resultatet var ei Facebook-gruppe som på tre år har vekse enormt.

For Facebook et verkeleg verda, som var konklusjonen til professor Emily Bell då ho haldt ei foredrag på University of Cambridge i vinter. Det handla om distribusjon av nyhende, men tittelen er talande. Facebook is eating the world. Og takka vere folk som Tanja Foss har Facebook kanskje umedvite jafsa i seg ein annan viktig del av internett.

For kor kan ei kvinne frå Sandnes kjøpe dei billegaste agurkane? Kor lenge skal steika mi stå i omnen, ser den ferdig ut no? Kva kan eg gjere med alle kirsebæra, brunsneglane og naboen som står med kikkert på hagegrensa? Kor får eg tak i vaffeljern som lagar smilefjes? Og kven på internett vil setje tilstrekkeleg pris på å sjå denne avanserte hagemuren eg har laga?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer